Oud-premier Pakistan gewond bij aanslag

© Betsy Joles / Getty Image

360 Magazine

| Amsterdam | 04 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Russische leger trekt zich terug uit Cherson

» Duitse leider Olaf Scholz brengt bezoek aan China

Imran Khan werd beschoten tijdens een protestmars

De oud-premier van Pakistan, Imran Khan, is donderdag gewond geraakt bij een aanslag. Khan leidde een protestmars in de stad Wazirabad toen zijn voertuig werd beschoten. Eén persoon kwam om het leven bij de aanval, vijf anderen raakten gewond, schrijft de BBC.

De zeventigjarige Khan wilde met de protestmars, waarmee hij vervroegde verkiezingen eiste, tot de hoofdstad Islamabad lopen. Hij zou in een stabiele toestand in het ziekenhuis liggen. De dader is opgepakt, hij zou bekend hebben dat hij probeerde de oud-premier te vermoorden. De regering heeft de aanslag veroordeeld.

Khan eist nieuwe verkiezingen nadat hij vorige maand uit zijn ambt werd gezet. Hij werd veroordeeld nadat hij niet transparant was geweest over de verkoop van relatiegeschenken. Volgens Khan, die voor zijn politieke carrière een succesvol cricketer was, was er sprake van een politiek gemotiveerde zaak. Hij mag zich voorlopig niet meer verkiesbaar stellen voor een publieke functie en mag ook niet meedoen aan de verkiezingen waar hij zelf actie voor voert.

Lees ook:

Recent verschenen