Overblijfselen laatste Tasmaanse tijger gevonden

© Wikimedia Commons

360 Magazine

| Amsterdam | 06 december 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Negen jaar cel geëist tegen prominente Kremlincriticus

» Zeker 34 doden bij aardverschuiving Colombia

De botten en de huid lagen decennialang verstopt in een museum

In een museum op het eiland Tasmanië zijn de overblijfselen van de laatste Tasmaanse tijger (Thylacinus cynocephalus) gevonden. Het dier is al bijna honderd jaar uitgestorven, maar sinds 1936 lagen er in het Tasmanian Museum and Art Gallery (TMAG) goed bewaarde botten, een schedel en de huid van een Tasmaanse tijger, zo schrijft ABC News.

De resten behoren toe aan een in 1936 gestroopt roofdier. Een jager had het dier aan een dierentuin op het Tasmaanse Hobart verkocht, maar het overleed vlak na aankomst. De overblijfselen kwamen vervolgens in het TMAG terecht, maar het lichaam van de Tasmaanse tijger werd daar verkeerd gelabeld. Onderzoekers stuitten dit jaar op een rapport waarin het lichaam van het dier werd beschreven. Er werd vervolgens opnieuw gezocht in de archieven van het museum en de overblijfselen werden vorige week aangetroffen.

De Tasmaanse tijger leefde eeuwenlang in Australië. Door de jacht nam de populatie van het roofdier af en leefden er alleen nog Tasmaanse tijgers op Tasmanië. De diersoort stierf aan het begin van de twintigste eeuw uit door de jacht en de concurrentie van de dingo, een wilde hond die door inheemse volkeren was geïntroduceerd.

Lees ook:

Recent verschenen