Poetin sprak Prigozjin enkele dagen na muiterij

© Alexander Kazakov / SPUTNIK / AFP

Kyiv Post

| Kyiv | Boris van der Spek | 11 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Turkije zwicht toch: Zweden wordt lid van de NAVO

» Parlement Israël stemt in met omstreden herziening rechtssysteem

Poetin zou ook met commandanten van Wagner hebben gesproken

Vladimir Poetin heeft in de dagen na de muiterij door de Wagner-groep een ontmoeting gehad met Wagner-baas Jevgeni Prigozjin en enkele van zijn commandanten. Dat schrijft Kyiv Post. Hoewel er al twee weken niks in het openbaar is vernomen van Prigozjin, zou de Russische president al vijf dagen na diens muiterij met hem hebben gesproken.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Poetin zou hebben geluisterd naar de klachten van de Wagner-soldaten en hen werk hebben aangeboden. De Wagner-commandanten zouden hebben beloofd door te vechten voor Rusland in Oekraïne. Wat er tussen Poetin en Prigozjin is gezegd, is niet duidelijk. Of de Wagner-baas daadwerkelijk in Belarus is, is evenmin duidelijk. Op donderdag zei president Aljaksandr Loekasjenka dat noch Prigozjin noch zijn mannen zich in zijn land bevonden.

Zo zou Prigozjin alweer terug zijn in Rusland en zouden de eenheden uit de Wagner-groep ook niet naar Belarus zijn gegaan, zoals Loekasjenka eerst beweerde nadat hij als onderhandelaar had bemiddeld tussen Wagner en de Russische autoriteiten. Wel is duidelijk dat het grootste deel van de Wagner-groep is teruggetrokken uit Oekraïne.

Lees ook:

Recent verschenen