Polen gaat muur bouwen aan grens met Belarus

© Oksana Manchuk / BelTA / TASS

360 Magazine

| Amsterdam | 16 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Interneteconomie Zuidoost-Azië groeit spectaculair door pandemie

» Stockholm brengt het aantal elektronische steps sterk terug

In december begint Polen met de bouw van een grensmuur

Polen heeft aangekondigd in december een muur te zullen bouwen aan zijn grens met Belarus. Minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kaminski zei maandag dat de werkzaamheden in de eerste helft van 2022 voltooid moeten zijn. De bouw zal ongeveer 353 miljoen euro kosten en naar verwachting 180 kilometer beslaan, ongeveer de helft van de totale lengte van de grens tussen Polen en Belarus, meldt Die Welt.

‘Het is nog onduidelijk of en in welke mate de muur door de EU zal worden medegefinancierd’

Het Poolse parlement heeft vorige maand het groene licht gegeven voor de bouw van de muur om de toestroom van migranten aan de grens te stoppen. ‘Het is nog onduidelijk of en in welke mate het project door de EU zal worden medegefinancierd’, schrijft het Duitse dagblad.

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben maandag aangekondigd dat zij nieuwe sancties tegen het Belarussische regime voorbereiden, niet overtuigd door de belofte van Minsk dat de migranten die aan de Poolse grens bivakkeren ‘naar huis’ zullen worden gestuurd. ‘We zijn klaar (…) om ze allemaal op vliegtuigen te zetten en naar huis te brengen. Er wordt actief aan gewerkt deze mensen te overtuigen om te vertrekken’, zei de Belarussische president Aleksander Loekasjenka maandag [15 november].

Lees ook:

Recent verschenen