Rechtszaak tegen Quantas

© Piqsels

360 Magazine

| Amsterdam | 28 oktober 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Taiwan spreekt vertrouwen uit in VS

» Hoe gaat het nu verder met Bolsonaro?

Australische luchtvaartmaatschappij beschuldigd van discriminerend gedrag.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt vervolgd wegens een conflict uit begin 2020 met een schoonmaker, meldt BBC. Arbeidswaakhond SafeWork NSW beschuldigt Qantas van discriminerend gedrag door het salaris stop te zetten van een werknemer die bezorgdheid uitte over blootstelling van werknemers aan covid-19. Schoonmaker Theo Seremetidis, verantwoordelijk voor gezondheid en veiligheid bij Qantas, had bij de vakbond aan de bel getrokken over het schoonmaakprocédé voor vliegtuigen die uit China kwamen.

‘We werden opgedragen om vliegtuigen schoon te maken met alleen water. Er was geen ontsmettingsmiddel voor de dienbladen, geen ontsmettingsmiddel voor wat dan ook’, aldus Seremetidis tegen de Australische Senaat die de zaak onderzoekt, geciteerd door The Australian. ‘Daardoor werden werknemers blootgesteld aan een serieuze risico om corona op te lopen en te verspreiden.’

Qantas vindt dat Seremetidis niet het juiste protocol heeft gevolgd voor de vakbondsactie die hij heeft ondernomen. De maatschappij wijst erop dat er bovendien ‘geen enkel positief coronageval is vervoerd op onze vluchten uit China’.

Recent verschenen