Redactioneel | Een onbegrensde verkenningstocht in tien verhalen

| Laura Weeda | 17 oktober 2019

Onze tipgever uit de Russische media, Martijn Smiers, selecteerde ook voor deze reader weer een bijzonder verhaal. Het gaat over Ada, een porno-actrice uit de Kaukasus, die via die business haar conservatief-islamitische milieu ontvlucht. ‘Het leest als een exotisch verhaal dat ver van je af staat. Tot het moment dat Ada’s ouwe oma belt, het enige familielid waarmee ze nog praat en die niet wist wat voor werk Ada doet – en zonder het uit te spreken haar onvoorwaardelijke liefde verklaart.’

Wat er ook aan opvalt, vervolgt hij, is dat Russische journalisten in hun verhalen veel genres combineren. Dit verhaal slingert van een persoonlijk relaas via een analyse met deskundigen richting een opiniestuk van de schrijver zelf. Voor Nederlanders kan dit ongewoon aanvoelen. ‘Maar goed, daarvoor is het 360 Magazine,’ aldus Smiers.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid