Regering, of noodoplossing?

| Lotta Gröning | 04 februari 2019

Na een impasse van vier maanden is de demissionaire premier van Zweden, Stefan Löfven, erin geslaagd een minderheidskabinet te vormen. Blijft de vraag of hij een verdeeld land zal kunnen verenigen.

Na vier maanden politieke turbulentie en volksgemor krijgt Zweden eindelijk een nieuwe regering. De demissionaire sociaaldemocratische premier Stefan Löfven gaat een minderheidskabinet vormen met de Groenen, gesteund door de Centrumpartij en de Liberalen, wat betekent dat de politici zich eindelijk weer eens om het land kunnen bekommeren. Dat is meer dan nodig. We staan voor grote uitdagingen en problemen die een snelle oplossing vereisen. Alleen heeft Stefan Löfven niet alle geluk aan zijn kant. Hoewel velen een zucht van verlichting slaakten toen op 18 januari het coalitieakkoord bekend werd, heerst er ook veel bitterheid in het land.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid