Republikeins Congreslid wordt CEO van Trump Media

© REX by Shutterstock HH

360 Magazine

| Amsterdam | 13 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Asbest zorgt voor onrust op de Australische woningmarkt

» Leiding modegigant Inditex wordt doorgegeven van vader op dochter

Trump stelt David Nunes als CEO van nieuw mediabedrijf aan

Voormalig president Donald Trump heeft het Republikeinse Congreslid Devin Nunes uit Californië aangesteld als CEO van zijn nieuwe media- en technologiebedrijf Trump Media & Technology Group (TMTG). Nunes stopt als Congreslid en begint in januari als CEO, schrijft Hollywood Reporter.

‘Nunes begrijpt dat we moeten voorkomen dat liberale media en big tech de vrijheden inperken die Amerika groot hebben gemaakt’

De bekendmaking komt op het moment dat TMTG blootstaat aan een onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder SEC naar fusieplannen met Digital World Acquisition Company. Dat is een zogenoemde SPAC, een bedrijf dat wordt overgenomen om een snelle beursgang mogelijk te maken. De SPAC heeft inmiddels 1 miljard dollar aan financiering binnengehaald bovenop de bijna 300 miljoen dollar die het ophaalde met zijn beursgang. Dat kapitaal is de oorlogskas voor Nunes om met Truth Social, een nieuw socialemediaplatform, de concurrentie aan te gaan met Twitter.

Het bedrijf wil ook een streamingservice voor abonnees opzetten. Trump liet weten dat Nunes ‘begrijpt dat we moeten voorkomen dat liberale media en big tech de vrijheden inperken die Amerika groot hebben gemaakt’.

Lees ook:

Recent verschenen