Russische moeder roept Poetin op om geen dienstplichtigen in te zetten in Oekraïne

© Vitolda Klein / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 15 maart 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Nicholas Mulder: ‘Wereldeconomie ondervindt dramatische gevolgen van sancties’

» Britse justitie weigert hoger beroep van Julian Assange

Marina Ivanova schreef een brief aan Poetin

Marina Ivanova, een inwoonster van Sint-Petersburg, wier zoon in militaire dienst is, schreef een brief aan het Russische ministerie van Defensie en de regering van de president Poetin. Fontanka, een online nieuwsplatform gevestigd in Sint-Petersburg, publiceerde de brief.

Poetin ontkende dat dienstplichtigen deelnemen aan de oorlog

Ivanova schrijft dat haar zoon werd toegewezen aan een eenheid in de buurt van Moskou, maar later werd overgeplaatst naar de grens met Oekraïne. Nu ontvangt ze alleen nog maar sms’jes van hem. Ivanova schrijft dat, volgens haar zoon, dienstplichtigen worden overgehaald om contracten te ondertekenen om aan de oorlog deel te namen. In haar brief vraagt Ivanova om dienstplichtigen terug te sturen naar hun eenheid.

Eerder schreef de onafhankelijke nieuwssite Meduza over dienstplichtigen die werden overgehaald om een contract te tekenen om naar Oekraïne te worden gestuurd. De Russische president Vladimir Poetin ontkende dat dienstplichtigen deelnemen aan de oorlog. Later erkende het ministerie van Defensie de deelname van dienstplichtigen aan ‘speciale operaties’ in Oekraïne, schrijft Meduza in een ander artikel.

Lees ook:

Recent verschenen