Schotland: man ex-premier gearresteerd in onderzoek naar partijdonaties

© Andrew Milligan / Alamy Limited

360 Magazine

| Amsterdam | 06 april 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Italië: Silvio Berlusconi in ziekenhuis opgenomen met longproblemen

» VS: vijf doden door tornado in Missouri

Politie onderzoekt woning van Murrell en oud-premier Sturgeon

Peter Murrell, voormalig voorzitter van de Scottish National Party (SNP), werd woensdagochtend gearresteerd in het kader van een onderzoek naar de financiering van de partij, ‘en ’s avonds zonder aanklacht vrijgelaten’, meldt The Scotsman. De echtgenoot van voormalig premier Nicola Sturgeon nam in maart ontslag, verstrikt in een controverse over de ledenaantallen van de SNP.

Volgens de politie was Murrell ‘gearresteerd als verdachte’ en is hij vrijgelaten ‘in afwachting van lopend onderzoek’, bericht The Guardian. Rechercheurs doorzochten woensdag het huis in Glasgow van Murrell en Sturgeon en het hoofdkwartier van de partij in Edinburgh.

De politie doet onderzoek naar 600.000 pond aan donaties voor een onafhankelijkheidsreferendum

De politie had een onderzoek ingesteld na klachten over de manier waarop de SNP omging met meer dan 600.000 pond aan donaties die de partij had opgehaald om campagne te voeren voor een tweede onafhankelijkheidsreferendum. Er wordt beweerd dat het geld in plaats daarvan werd gebruikt om de lopende kosten van de partij te dekken. De partij verklaarde dat alle donaties ’geoormerkt’ waren voor onafhankelijkheidsgerelateerde campagnes.

Lees ook:

Recent verschenen