Screenlife: Skypedrama’s en Zoomkomedie’s

| Maria Latsjeva | 25 juni 2020

In Rusland is het serieformat Screenlife tijdens de lockdown de reddingsboei van de amusementsindustrie geweest. Het laat de toeschouwer meekijken met de Skype- of Zoomgesprekken van de personages en vertelt zo een verhaal.

Er zijn inmiddels ontelbaar veel films gedraaid met behulp van een smartphone, een techniek die aanvankelijk nog als toevlucht voor jonge regisseurs met geldgebrek werd beschouwd, of als een modieuze gimmick. Ook gerenommeerde regisseurs hebben de logge klassieke technologie de laatste tijd ingeruild voor het mobiele format. Zo heeft regisseur Steven Soderbergh de thriller Unsane (2018) en de film High Flying Bird (2019) gedraaid met behulp van een iPhone, en zelfs tachtiger Claude Lelouch heeft voor Les plus belles années d’une vie (2019) gebruikgemaakt van mobiele technologie.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid