Sean Penn maakt documentaire over Russische invasie van Oekraïne

Ukrainian Joint Forces Operation Press Service / AP

360 Magazine

| Amsterdam | 02 maart 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Japanse grenzen na twee jaar op een kiertje

» Poolijs smelt sneller door roetvervuiling van bezoekers

Filmmaker in Oekraïne

Acteur en filmmaker Sean Penn is ter plaatse in Oekraïne om een documentaire te maken over de Russische invasie, zo bevestigde Vice Studios donderdag aan Variety, op het moment dat Rusland een grootschalige aanval op zijn buurland begon. De Oscarwinnende ster en humanitair activist verscheen op een persbriefing van de Oekraïense regering in Kiev op donderdag.

Penn bezocht Oekraïne eerder in november 2021 om onderzoek te doen voor de film. Zijn bezoeken met de Oekraïense militairen werden gedocumenteerd door de persdienst van de Oekraïense gezamenlijke troepenoperatie, die destijds foto’s van de ontmoetingen op sociale media plaatste.

‘Sean Penn is naar Kiev gekomen om de wereld de waarheid te vertellen over de Russische invasie van ons land’

Volgens Newsweek kwam Penn eerder deze week aan in Kiev en had hij ontmoetingen met vicepremier Iryna Veresjtsjoek, evenals met lokale journalisten en leden van het leger.

Het kantoor van de Oekraïense president Volodimir Zelenski gaf via de Oekraïense ambassade een verklaring uit waarin hij de acteur en regisseur prees, die ‘speciaal naar Kiev is gekomen om alle gebeurtenissen die momenteel in Oekraïne plaatsvinden vast te leggen en de wereld de waarheid te vertellen over de Russische invasie van ons land’.

Lees ook:

Recent verschenen
ANP 488691596

Iran gaat Hamas niet redden

The Wall Street Journal | New York
ANP 490612032

Wereldbeeld: Bidden en baden

360 Magazine | Amsterdam
GettyImages 916117516

Lokale journalistiek is onmisbaar

The New York Times | New York