Shanghai verzet examens universiteit vanwege nieuwe corona-uitbraak

© Hanny Naibaho / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 11 mei 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Cuba: Ten minste 22 doden en 64 gewonden na explosie in hotel

» Onderzoek: Veganistisch dieet kan mensen met overgewicht helpen af te vallen

Examens worden uitgesteld tot juli

Shanghai heeft het jaarlijkse toelatingsexamen voor de universiteiten uitgesteld tot juli vanwege een nieuwe coronauitbraak, aldus South China Morning Post. De examens, bekend als gaokao, zullen nu worden gehouden van 7 tot 9 juli, een maand later dan oorspronkelijke gepland, vertelde de viceburgemeester van Shanghai, Chen Qun, zaterdag in een persconferentie. Hij vertelde ook dat de toelatingsexamens voor de middelbare scholen in Shanghai met een maand uitgesteld zijn tot 18 en 19 juli.

‘Na een zorgvuldige beoordeling van de huidige situatie in verband met een uitbraak van het coronavirus, hebben we besloten de examens uit te stellen na goedkeuring van het ministerie van Onderwijs,’ verklaarde Chen. Hij gaf ook aan dat het gemeentebestuur een tijdschema zal bekendmaken voor de heropening van de scholen zodra de pandemie onder controle is.

De aankondiging komt nadat het aantal dagelijkse nieuwe coronagevallen in Shanghai voor de veertiende opeenvolgende dag is gedaald tot 4214 in de afgelopen vierentwintig uur.

Lees ook:

Recent verschenen