Spanje: honderden mensen bezetten het beroemdste strand van Mallorca

© Fabian Schneidereit / Unsplash

El País

| Madrid | Joep Harmsen | 17 juni 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland: leden van Islamitische Staat gedood tijdens gijzeldrama in gevangenis

» Minstens 19 buitenlandse pelgrims sterven tijdens hadj in Mekka

Lokale bevolking verzet zich tegen overtoerisme

Afgelopen zondag bezetten zo’n driehonderd inwoners van het Spaanse eiland Mallorca het strand Es Caló des Moro. Dat schrijft El País. De eilandbewoners wilden zo de gevolgen zichtbaar maken van het overtoerisme waaronder zij te lijden hebben.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het aantal bezoekers op Mallorca is ook dit jaar weer toegenomen. Zo kwamen er afgelopen mei 3,8 miljoen toeristen – voornamelijk Britten en Duitsers – aan op het vliegveld van Palma, de hoofdstad van het eiland. Dat is 12,3 procent meer dan vorig jaar. ‘Een situatie die zijn tol begint te eisen van een bevolking die in veel gevallen is gestopt met het ondernemen van bepaalde activiteiten, zoals naar het strand gaan of wandelen in bepaalde plaatsen, die ooit heel gewoon waren’, schrijft de Spaanse krant.

Een van de plekken die niet meer toegankelijk is voor lokale bewoners is Es Caló des Moro. Vorige zomer stond hier een rij van drie uur om toegang te krijgen tot de baai, die door de prachtige ligging tussen de rotsen en het helblauwe water populair is onder toeristen die een mooie vakantiefoto willen maken. Omwonenden konden zelfs hun huizen niet verlaten door parkeeroverlast van bezoekers.

Recent verschenen