Speeltuin zonder kinderen

El Mundo

| Madrid | 19 februari 2020

Fermoselle, een gemeente in de Spaanse provincie Zamora, zou tot ground zero van de kinderloosheid kunnen worden uitgeroepen. In de afgelopen twee jaar is daar niet één baby geboren.

In het Spaanse dorp Fermoselle zijn er in de laatste twee jaar geen kinderen geboren. De glijbaan blijft er ongebruikt. – © Getty
In het Spaanse dorp Fermoselle zijn er in de laatste twee jaar geen kinderen geboren. De glijbaan blijft er ongebruikt. – © Getty

Fermoselle heeft een speeltuin met een oranje glijbaan en schommels die zo goed als nieuw zijn. Naast de speeltuin bevindt zich een enorme sportzaal waar kinderen kunnen ballen, verstoppertje spelen, touwtjespringen of wat rondhangen en op hun telefoon zitten. Vanaf de helling achter de dorpsschool kunnen ze met hun fietsjes naar be-neden rijden. Of sleetje glijden, als het sneeuwt. Een trapveldje is er ook, en er staan twee basketbalpalen. Loop je om het tankstation heen dan kom je bij een gigantisch voetbalveld met echt gras waar kinderen eventjes Messi kunnen zijn. 

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid