Tesla moet meer dan 360.000 voertuigen met zelfrijdende functie terugroepen

© Graham Klingler / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 17 februari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS ‘zeer ontzet’ over uitbreiding Israëlische nederzettingen

» Spanje neemt wet genderzelfbeschikking aan

Tesla’s rijondersteuning blijkt gevaarlijk

Tesla moet meer dan 360.000 elektrische auto’s terugroepen om de software bij te werken, meldt CNBC. De beslissing komt nadat de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) verschillende storingen in de zelfrijdende functie aan het licht bracht.

Volgens de bevindingen van de toezichthouder kunnen de voertuigen ongelukken veroorzaken doordat ze ‘onveilig handelen bij kruispunten’, stopborden negeren of niet afremmen bij een oranje stoplicht. De aandelenkoers van de fabrikant van elektrische auto’s daalde met iets meer dan 1 procent na de aankondiging, maar herstelde zich daarna snel.

Het bedrijf van Elon Musk laat duizenden bestuurders nieuwe en onvoltooide software voor rijondersteuning uitproberen op de openbare weg in de VS via ‘Full Self Driving Beta’, zoals Tesla de zelfrijdende functie noemt. De technologie maakt elektrische auto’s van Tesla niet zo zelfrijdend en veilig dat niemand meer achter het stuur hoeft te zitten om te remmen en te sturen – ondanks de merknaam.

Lees ook:

Recent verschenen