Tien leden van Moslimbroederschap ter dood veroordeeld in Egypte

© Khaled Desouki / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 02 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Patent coronapil vrijgegeven voor ontwikkelingslanden

» Google ziet winst verdubbelen in 2021

Doodvonnissen in Egypte

Een Egyptische rechtbank heeft op 30 januari tien leden van de verboden Moslimbroederschap ter dood veroordeeld voor het coördineren en beramen van aanvallen op de politie, meldt staatspersbureau MENA. De identiteit van de beklaagden is niet bekendgemaakt, evenmin als hun verweer tegen de beschuldigingen.

De doodstraf in Egypte wordt voltrokken door ophanging

Het vonnis zal nu worden voorgelegd aan de grootmoefti, de hoogste theologische autoriteit van Egypte, voordat de rechtbank op 19 juni bijeenkomt om de vonnissen te bekrachtigen. Dit is slechts een formaliteit in doodstrafzaken, schrijft Al Jazeera. De doodstraf voor civiele veroordeelden in Egypte, het dichtstbevolkte land van de Arabische wereld, wordt voltrokken door ophanging.

Egypte was vorig jaar na China en Iran het land dat het hoogste aantal executies ter wereld uitvoerde, volgens Amnesty International. Al vaker hebben de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties protest aangetekend bij Egypte tegen het uitspreken van doodvonnissen, of tegen veroordelingen tot lange gevangenisstraffen na massaprocessen.

Lees ook:

Recent verschenen