Trump gaat voor nieuw presidentschap

360 Magazine

| Amsterdam | 15 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Zelensky bezoekt bevrijd Cherson

» Amazon schrapt circa 10.000 banen

De aankondiging van Trump komt op een moeilijk moment

Oud-president Donald Trump zal naar alle verwachting op dinsdag 15 november in zijn privéverblijf Mar-a-Lago aankondigen dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelt als president van de VS, meldt Newsweek. Zijn aankondiging komt op een moeilijk moment voor de Republikeinse partij: zij kwam een stuk minder sterk voor de dag bij de Congresverkiezingen dan men vooraf had gehoopt.

Zo wisten de Republikeinen de meerderheid in de Senaat niet te heroveren en is tot op heden ook nog niet zeker of de partij de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden krijgt. Kandidaten die tijdens hun campagne op de steun van Trump konden rekenen, verloren flink en analisten zien het als een teken dat een deel van de achterban van de Republikeinse partij klaar is met de recalcitrante Trump.

Ook binnen de partij groeit het verzet tegen de eerder ongenaakbaar geachte Trump, zeker omdat men in de gouverneur van Florida Ron DeSantis een meer dan geschikte kandidaat ziet. Chris Sununu, de Republikeinse gouverneur van New Hampshire, noemde een nieuwe campagne van Trump een ‘verschrikkelijk idee en riep de oud-president op zijn aankondiging op zijn minst uit stellen tot alle resultaten van de Congresverkiezingen binnen waren.

Lees ook:

Recent verschenen