Verschillende sociale klassen slaan handen in een

Een demonstrant houdt een handvol haar omhoog dat ook zij uit protest heeft afgeknipt tijdens een protest over de dood van de Iraanse Mahsa Amini. © Chris McGrath / Getty Images

L’Orient-Le Jour

| Beiroet | Laure-Maïssa Farjallah | 03 november 2022

Verschillende bevolkingsgroepen, ook die als hoeksteen van het regime werden beschouwd, uiten steeds vaker kritiek op de autoriteiten. Behalve de moorddadige zedenpolitie wordt de geestelijk leiders slecht bestuur en corruptie verweten.

Deze opstandige wind waait uit een andere hoek. Natuurlijk, de economische crisis die Iran teistert heeft de afgelopen jaren steeds vaker betogingen uitgelokt. In 2017 zijn de Iraniërs de straat op gegaan om te protesteren tegen de stijging van de kosten van levensonderhoud als gevolg van de koersdaling van de rial. Twee jaar later kwamen er protesten tegen een verhoging van de brandstofprijzen door veranderingen in het subsidie-systeem.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360