Vietnamese ouders op de bres voor hun homoseksuele kind

Tuoi Tre

| Ho Chi Minhstad | 25 november 2016

In Vietnam, waar andersgeaardheid vaak nog een taboe is, verenigen ouders zich om hun kinderen te ondersteunen. De organisatie PFLAG Vietnam zet zich in om de stem van lhbti-leden te laten horen en hun rechten te beschermen en speelt een grote rol bij het bestrijden van geweld tegen lhbti’ers.

Keuze uit het archief

Juni is in veel landen Pride month. De maand wordt gewijd aan de viering van de queer-identiteit en -cultuur en er wordt aandacht gevraagd voor de positie van lhbti’ers in de maatschappij.
Dit artikel van het Vietnamese dagblad Tuoi Tre uit 2016 werpt licht op de verbeterde situatie van lhbti’ers in de Vietnamese samenleving, waar andersgeaardheid vaak nog een taboe is. Dankzij de belangenorganisatie PFLAG is de acceptatie in het land toegenomen en kunnen ouders in veel gevallen veel meer begrip opbrengen voor hun andersgeaarde kinderen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid