Vluchtelingenstroom na militaire operatie door Israël in Jenin

© Mohammed Nasser / Apa Image

Al Jazeera

| Doha | Boris van der Spek | 05 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Stoltenberg plakt jaar aan ambtstermijn als chef NAVO

» Maandag was de heetste dag ooit gemeten op aarde

Bij het geweld zijn zeker elf Palestijnen om het leven gekomen

Een grootscheepse militaire operatie door de Israëlische strijdkrachten in de stad Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever heeft aan zeker elf Palestijnen het leven gekost. Dat schrijft Al Jazeera. De operatie begon in de nacht van zondag op maandag en is de grootste aanval door Israël op de Westelijke Jordaanoever in decennia.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Nadat het leger het vluchtelingenkamp in Jenin binnenviel zijn duizenden Palestijnen op de vlucht geslagen. Volgens Israël is de stad, net als de stad Nablus, een broeinest van terrorisme van waaruit aanslagen door Palestijnse militanten worden voorbereid. Bij de operatie heeft Israël onder meer helikopters en gepantserde voertuigen ingezet.

In Israël en bij buitenlandse bondgenoten is de angst groot dat het geweld de komende tijd zal toenemen door de agressie van Israël. Ministers in de radicaalrechtse regering van het land hebben aangekondigd voorlopig niet te stoppen met de militaire operaties en zeggen dat steden als Nablus en Jenin geannexeerd zouden moeten worden door Israël.

Lees ook:

Recent verschenen