Voorproefje: twee jaar gegijzeld door Al-Qaida

| 19 november 2014

De Amerikaanse journalist Theo Padnos werd in Syrië ontvoerd door rebellen van het aan Al-Qaida gelieerde al-Nusrafront. Na 22 maanden kwam hij in augustus dit jaar vrij. In de volgende 360 leest u zijn onwaarschijnlijke verhaal. Hier alvast een fragment.

Op 3 juli, in het holst van de nacht, liet een van de twee hoogste commandanten van Al-Qaida in Syrië me uit mijn cel halen. Bijna twee jaar lang had hij me in verschillende gevangenissen achter slot en grendel gehouden. Die nacht werd ik van een omgebouwd klaslokaal bij de oostelijke stad Deir al-Zour, waar ik vast had gezeten, naar een kruispunt van woestijnpaadjes gebracht, op vijf minuten rijden. Daar aangekomen stapte de commandant uit zijn Land Cruiser. In het donker, omringd door met kalasjnikovs behangen mannen, keek hij me glimlachend aan. ‘U weet wie ik ben?’ vroeg hij.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid