VS: Republikeins Congreslid berispt om gewelddadige video

© J. Scott Applewhite / AP Photo

360 Magazine

| Amsterdam | 18 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Belarus biedt opvang voor migranten en presenteert zich als ‘weldoener’

» Australië verliest buitenlandse studenten door lockdowns

Paul Gosar publiceerde een filmpje waarin hij een collega vermoordt

Op dezelfde dag dat FvD-Tweede Kamerlid Pepijn Houwelingen zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma bedreigde werd in de Verenigde staten de Republikeinse afgevaardigde uit Arizona, Paul Gosar, op de vingers getikt voor het publiceren van een gewelddadige video.

Na het posten van een animatiefilmpje op Twitter waarin te zien is hoe hij de Democratische afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez vermoordt en president Joe Biden aanvalt met twee zwaarden, werd Paul Gosar ‘de eerste volksvertegenwoordiger in meer dan een decennium die een motie van afkeuring tegen zich krijgt’.

‘Het debat legde opnieuw een politieke cultuur bloot die in een neerwaartse spiraal zit’

De Democraten ‘probeerden een rode lijn te trekken tegen opruiende politieke retoriek’, maar ‘slaagden daar maar half in’, schrijft The Hill. De stemming over de motie, aangenomen met 223 tegen 207, verliep ‘bijna geheel langs partijgrenzen’.

‘De motie tegen Gosar toonde dat een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden bereid is om op te treden tegen bedreigingen. Maar het debat legde ook opnieuw een politieke cultuur bloot die in een neerwaartse spiraal zit‘, concludeert de politieke nieuwssite.

Lees ook:

Recent verschenen