Waarom China geen Nobelprijzen wint

| 13 november 2014

Chinese scholieren eindigen steevast bovenaan bij internationale toetsen. Maar volgens een nieuw boek van hoogleraar Yong Zhao zeggen die resultaten weinig. ‘China’s onderwijs schiet tekort als het gaat om creativiteit, originaliteit en eigenzinnigheid.’

Op 3 december 2013 verklaarde de Amerikaanse minister van Onderwijs Arne Duncan weer eens dat Amerikaanse middelbareschoolleerlingen internationaal heel slecht scoren in vergelijking met leerlingen in 61 andere landen en in steden als Singapore en Hongkong. Duncan reageerde daarmee op de uitslag van het internationale onderzoek naar de prestaties van leerlingen op het gebied van lezen, natuurwetenschappen en wiskunde (het Program for International Student Assessment, oftewel PISA), dat met regelmaat wordt gehouden. In alle genoemde categorieën stond Shanghai boven aan de lijst van de best scorende landen en steden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid