Washington legt mobiliteit van diplomaten in Israël aan banden

© Unsplash

The Times of Israel

| Jeruzalem | Maud Wiersma | 12 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Europarlement stemt voor opname toegang tot abortus in ‘Europese Grondwet’

» Inval in ambassade van Quito: Mexico brengt zaak voor Internationaal Gerechtshof

De spanningen tussen Iran en Israël blijven oplopen

De Verenigde Staten maakten donderdag bekend dat Amerikaanse diplomaten en hun familieleden tot nader order niet buiten de gebieden Tel Aviv, Jeruzalem en Beersheba mogen reizen. Dat schrijft The Times of Israel. Dit besluit komt tegen de achtergrond van de angst voor Iraanse vergelding, als reactie op de aanval van Israël op het Iraanse consulaat in Damascus.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Iran heeft gedreigd Israël aan te vallen na een luchtaanval op 1 april op een Iraans consulaatsgebouw in de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij verschillende commandanten van de Islamitische Revolutionaire Garde omkwamen, waaronder twee generaals.

De Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag dat Iran dreigde een belangrijke aanval te lanceren op de Joodse staat. ‘Blijkbaar in een poging de vlammen te temperen, vertelden Iraanse bronnen donderdag aan Reuters dat Teheran aan Washington had laten weten dat het op een bepaalde manier zou reageren om een ​​grote escalatie te voorkomen en dat het niet overhaast zou handelen’, merkt The Times of Israel op.

Recent verschenen