Pakistan voert aanval uit op terroristen in Iran

© Anjum Naveed / AP Photo

Dawn

| Islamabad | Joep Harmsen | 18 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Houthi’s vallen opnieuw een vrachtschip aan

» Tweede dag van hoorzittingen in rechtszaak tegen Trump

Iran voerde dinsdag een aanval uit op Pakistaans grondgebied

Pakistan heeft donderdagochtend terroristische schuilplaatsen in de Iraanse provincie Sistan en Beloetsjistan aangevallen. De operatie werd donderdagochtend bevestigd door het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus het Pakistaanse dagblad Dawn.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Vanochtend voerde Pakistan een reeks zeer gecoördineerde en specifiek gerichte precisieaanvallen uit op terroristische schuilplaatsen in de provincie Sistan en Beloetsjistan’, zei een Pakistaanse woordvoerder. Volgens Iraanse media zijn zeven ‘niet-Iraanse onderdanen‘, waaronder vier kinderen, gedood bij de aanval op een dorp in de buurt van de stad Saravan.

De Pakistaanse aanval vond minder dan 48 uur plaats na een aanval van Teheran op Pakistaans grondgebied tegen een terroristische groepering, waarbij twee kinderen om het leven kwamen. In de nasleep van de Iraanse aanval van dinsdag heeft Pakistan zijn ambassadeur teruggeroepen en de Iraanse gezant in Islamabad uitgewezen.

De Iraanse aanval maakte deel uit van een reeks aanvallen die Iran de afgelopen dagen heeft uitgevoerd in Syrië en Irak als reactie op recente terroristische aanslagen op zijn grondgebied. De acties van Teheran ‘hebben de bezorgdheid over de regionale stabiliteit vergroot, vooral door de aanhoudende conflicten in het Midden-Oosten’, schrijft Dawn.

Recent verschenen