Tweede dag van hoorzittingen in rechtszaak tegen Trump

© Joe Burbank / Orlando Sentinel

USA Today

| Mclean | Joep Harmsen | 18 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Houthi’s vallen opnieuw een vrachtschip aan

» Pakistan voert aanval uit op terroristen in Iran

Trump is aangeklaagd voor smaad

De voormalig Amerikaanse president staat voor de zoveelste keer terecht in New York, dit keer wegens smaad. Gisteren vond de tweede dag van de hoorzittingen plaats in de rechtszaak die is aangespannen door oud-journalist E. Jean Carrol (80), die de zakenman beschuldigde van aanranding bijna dertig jaar geleden. De rechtszaak in Manhattan moet bepalen welke schadevergoeding Trump Carroll verschuldigd is nadat hij haar beschuldigingen in 2019 publiekelijk ontkende toen hij president was, aldus USA Today.

‘Ik heb vijftig jaar besteed aan het opbouwen van mijn reputatie. Vandaag sta ik bekend als een leugenaar, een fraudeur, een gestoorde vrouw,’ zei Carrol in de rechtbank. Carrol vertelde dat ze na Trumps mediacampagne tegen haar een golf van bedreigingen ontving. ‘Ik dacht dat ik neergeschoten zou worden.’

De man die ver voorligt in de peilingen van de Republikeinse voorverkiezingen viel op vanwege zijn gedrag in de rechtszaal. Zo noemde hij onder meer het proces een ‘heksenjacht’. Rechter Lewis Kaplan dreigde hem uit te sluiten van het proces. ‘Dat zou ik geweldig vinden,’ reageerde Trump. De rechter botste ook met zijn advocaat, wiens toon hij niet kon waarderen.

Lees ook:

Recent verschenen