Welkom

Welkom

| 06 mei 2014

Een journalistiek medium is altijd in beweging. Net zo min als de inhoud kan het medium zelf statisch zijn. Voor u ligt of staat de nieuwe 360 reader. Deze eerste volledig digitale editie is een magazine zoals haar 56 voorgangers en zoals ook de volgende weer zullen zijn. Een magazine, een editie: termen van belang in onze opvatting van wat 360 moet zijn. Dat wil zeggen: geen spervuur van heterogene verhalen maar een selectie, onze keuze van ‘het beste uit de internationale pers’.

Voor deze eerste digitale 360 hebben wij de gebruikelijke indeling van het tijdschrift – een dossier, de ronde langs alle continenten en de leesverhalen – losgelaten en hebben we geselecteerd op journalistieke vormen. De reportage, het interview, de analyse, het achtergrondverhaal, het essay en de beeldreportage. We hebben gedaan alsof er geen Europese verkiezingen in aantocht zijn, geen oorlog dreigt in Oekraïne, alsof er kortom geen opgelegde onderwerpen waren. Het plezier in ons vak is bepalend voor deze digitale eersteling.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid