Wilde verhalen

| Lucy Cooke | 22 juli 2018

BBC-documentairemaker Lucy Cooke ontrafelt in Wilde verhalen talloze hardnekkige misverstanden over dieren. Zo blijken elanden nogal alcoholistisch aangelegd en die kleffe pinguïns notoire schuinsmarcheerders te zijn. Maar ze laat bovenal zien hoe de verhalen die we bedenken meer over ons zeggen dan over de beesten in kwestie. Hier leest u het verhaal van de kikker, het lievelingsdier van de auteur, dat door de eeuwen heen voor heel onverwachte doeleinden is ingezet – met treurige gevolgen.

7. De kikker. Orde van de _Anura_

Het is uiterst merkwaardig, maar na een levensduur van zes maanden lossen kikkers op in het slijk, hoewel nooit is waargenomen hoe dit precies gebeurt, waarna ze in de lente in het water weer tot leven komen en dezelfde gedaante krijgen als eerst. Deze jaarlijkse gebeurtenis is het gevolg van een occulte ingreep van de natuur.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid