Zakenman daagt regime uit op sociale media

Mada Masr

| Cairo | Leila Arman | 10 december 2019

Mohamed Ali (een andere) plaatst video’s op sociale media waarin hij de corruptie van het Egyptische regime aan de kaak stelt. Dat doet hij overigens niet als deugdzame activist, maar meer als corrupte zakenman, een held uit een B-film die zijn geld terug wil.

Mohamed Ali in een van de YouTube-filmpjes waarin hij fulmineert tegen het Egyptische regime. Hij beweert  dat de overheid hem  220 miljoen Egyptische pond schuldig is. –  © YouTube
Mohamed Ali in een van de YouTube-filmpjes waarin hij fulmineert tegen het Egyptische regime. Hij beweert dat de overheid hem 220 miljoen Egyptische pond schuldig is. – © YouTube

Vóór 2 september van dit jaar was de Egyptenaar Mohamed Ali een ambitieuze maar vrij onbekende acteur. Toen hij in 2016 zijn nek had uitgestoken en de film Elbar El Tani (Other Land) had geproduceerd, waarin hijzelf de hoofdrol speelde, was hij voor 27 miljoen Egyptische pond [1,5 miljoen euro] het schip in gegaan.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid