Zeker 19 kinderen omgekomen na brand in school Guyana

© Keno George / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 23 mei 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Mexico houdt activiteit rondom vulkaan Popocatepetl scherp in de gaten

» Colombia schort wapenstilstand met rebellenbeweging op

Volgens de politie was er mogelijk sprake van brandstichting

Bij een brand in een school in de Guyanese stad Mahdia zijn zeker negentien kinderen om het leven gekomen. Ze sliepen in de slaapzaal van de school toen de brand uitbrak. Volgens de politie was er mogelijk sprake van brandstichting door een van de leerlingen, zo schrijft Stabroek News.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Ruim drieëntwintig kinderen liggen nog in het ziekenhuis met brandwonden en ademhalingsproblemen. Zes van hen liggen in de hoofdstad Georgetown, waar betere medische hulp kan worden geboden. Door de ernst van de brandwonden is bij meerdere dodelijke slachtoffers nog niet de identiteit vastgesteld. De meerderheid van de slachtoffers waren inheemse meisjes uit de omgeving van Mahdia.

De Guyanese president Irfaan Ali is na de ramp afgereisd naar Mahdia voor een ontmoeting met de nabestaanden van de kinderen. Hij heeft een periode van drie dagen van nationale rouw afgekondigd. ‘Er zijn geen woorden die de omvang van de pijn kunnen beschrijven die onze broeders en zusters doormaken. Dit is een pijn die we als natie en als familie moeten dragen,’ zei hij.

Lees ook:

Recent verschenen