Zeker 50 doden in VS door winterweer

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 27 december 2022

» Drones vliegen Zuid-Koreaans luchtruim binnen

» Zorgen om geweld in aanloop naar inauguratie Lula

Sneeuwstormen en lage temperaturen teisteren de westkust

De oostkust van de Verenigde Staten wordt sinds dit weekend geteisterd door zeer zware sneeuwstormen en temperaturen ver beneden het vriespunt. Persbureau AP meldt dat in de stad Buffalo in de staat New York alleen al ruim 25 mensen om het leven zijn gekomen. In totaal zou het winterweer aan zeker vijftig mensen het leven hebben geëist.

Door de enorme hoeveelheden sneeuw konden reddingsteams en ambulances in veel gevallen niet uittrekken. Wegen zijn onbegaanbaar en veel mensen kunnen hun huis niet uit of zijn zelfs in hun auto vast komen te zitten. Op veel vliegvelden is het vliegverkeer stilgelegd en moet men op de luchthaven overnachten tot er weer vliegtuigen gaan.

Autoriteiten zeggen dat de combinatie van wind, sneeuw en extreme kou het maakt tot het meest heftige winterweer in decennia. President Joe Biden heeft aangekondigd met federale noodhulp te komen om de getroffen staten te kunnen bijstaan. De komende dagen wordt er tot nog dertig centimeter aan sneeuw verwacht en ook de temperaturen blijven zeer laag.

Lees ook:

Dit artikel werd samengesteld door Boris van der Spek.
Recent verschenen