Zorgen om geweld in aanloop naar inauguratie Lula

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 27 december 2022

» Zeker 50 doden in VS door winterweer

» Drones vliegen Zuid-Koreaans luchtruim binnen

Een man werd opgepakt met een explosief en vuurwapens

Autoriteiten in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht nu de inauguratie van de nieuw verkozen president Lula nadert. Gewelddadige aanhangers van de huidige president Jair Bolsonaro spreken zich online uit over aanvallen op overheidsgebouwen die dag. Dit weekend werd een man gearresteerd die een bomaanslag wilde plegen nabij de luchthaven van Brasilia.

Volgens persbureau Reuters was de man geïnspireerd door eerdere uitlatingen van Bolsonaro, die had gezegd dat zich wilde aansluiten bij een op handen zijnde staatsgreep tegen Lula en wilde helpen het communisme in het Zuid-Amerikaanse land uit te roeien. Naast en explosief droeg hij drie geweren en vijf pistolen bij zich bij zijn arrestatie.

De man zou zijn explosief hebben gekregen in een van de kampen die Bolsonaro-aanhangers in de nasleep van de verkiezingen hebben opgezet vlak bij overheidsgebouwen. Zij roepen het leger en politie om in te grijpen en Lula af te zetten. Eerder deze maand vielen deze extremistische aanhangers het hoofdkwartier van de federale politie binnen, omdat deze politie een prominente leder van de protestbeweging gearresteerd had.

Lees ook:

Dit artikel werd samengesteld door Boris van der Spek.
Recent verschenen