Zeker drie doden bij aardverschuiving Italië

© Napoli/Ropie via Zuma Press

360 Magazine

| Amsterdam | 27 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Taiwanese regeringspartij verliest bij verkiezingen

» Venezolaanse regering sluit akkoord met oppositie

Op het eiland Ischia wordt nog naar acht mensen gezocht

Bij een aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia, vlak voor de kust van Napels, zijn zaterdag zeker drie mensen om het leven gekomen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Naar acht mensen wordt nog gezocht door honderden reddingswerkers. Het noodweer in het gebied bemoeilijkt de reddingsactiviteiten.

Na zware regenval bij de stad Casamicciola stortten zeker tien gebouwen in en ontstonden modderstromen die onder meer auto’s meesleurden. Honderden mensen probeerden het gebied te verlaten, maar kwamen vast te zitten omdat wegen overstroomden. Door de plotselinge chaos was er lang onduidelijkheid over de schade. Zo meldde de nationale overheid dat er sprake was van acht dodelijke slachtoffers, een verklaring die later weer werd ingetrokken.

Onder meer in zee wordt gezocht naar slachtoffers. Volgens autoriteiten zijn er minderjarigen onder de vermisten en zal het dodental hoogstwaarschijnlijk nog oplopen. Er zijn enkele miljoenen euro’s vrijgemaakt voor de opruimwerkzaamheden op het eiland, waar momenteel de noodtoestand geldt.

Lees ook:

Recent verschenen