Zeven hackers gearresteerd die betrokken waren bij grote ransomeware-aanvallen

© Shawn Thew / EPA

360 Magazine

| Amsterdam | 09 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Dubai verkoopt aandelen in belangrijkste nutsbedrijf

»Adverteerders roepen op tot boycot van Facebook

Leden van de beruchte hackersgroep REvil opgepakt

Maandag maakten de Amerikaanse en Europese autoriteiten bekend dat een gezamenlijke actie had geleid tot de arrestatie van zeven hackers, waaronder een tweeëntwintigjarige Oekraïner, Jaroslav Vasinski, die betrokken was bij de gigantische cyberaanval op het bedrijf Kaseya afgelopen juli. De operatie, die de naam ‘Golddust’ kreeg, was gericht tegen de Russischtalige hackersgroep REvil, meldde NPR.

‘REvil is waarschijnlijk de meest productieve en gevaarlijke cybercriminele bende aller tijden’

Deze groep wordt door deskundigen beschouwd als de meest geduchte cybercriminelen als het gaat om ransomware. REvil zat achter de cyberaanval op de mondiale vleesgigant JBS, die afgelopen zomer zijn activiteiten in Noord-Amerika en Australië gedurende enkele dagen lamlegde, schrijft The Daily Beast.

‘REvil is waarschijnlijk de meest productieve en gevaarlijke cybercriminele bende aller tijden (…). Deze wereldwijde politieoperatie is buitengewoon indrukwekkend in haar coördinatie en agressiviteit. Dit laat zien wat er gedaan kan worden om deze cybercriminelen op alle fronten aan te pakken’, aldus BBC.

Lees ook:

Recent verschenen