Zoektocht naar onderzeeër die verdween op weg naar de Titanic

© Joseph Prezioso / AFP

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 20 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Uruguay blijft in maag zitten met nazi-adelaar

» Vijf doden en tientallen gewonden bij inval Westelijke Jordaanoever

De duikboot behoort toe aan een toeristenbureau

Een onderzeeër met daarin vijf personen is maandag op weg naar het wrak van de Titanic vermist geraakt, zo meldt de BBC. Het gaat om een duikboot die toebehoort aan toeristenbureau OceanGate Expeditions, dat sinds enkele jaren onderzeeërs gebruikt voor een achtdaagse expedities naar het scheepswrak. Toeristen betalen hiervoor 250.000 dollar.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De boot was zaterdag vertrokken vanuit St. John’s in Canada. Nadat de communicatie met de duikboot was verbroken, werden de autoriteiten op de hoogte gebracht. Er zouden vijf personen, waaronder drie toeristen, aan boord van het schip zijn geweest. Volgens het laatste nieuws hebben ze nog voldoende levensmiddelen voor vijf dagen aan boord.

De Titanic, die in 1912 zonk op weg van het Verenigd Koninkrijk richting New York, ligt op zeker zeshonderd kilometer voor de kust van Canada. Op de expedities door het toerismebureau gaan ook regelmatig wetenschappers mee, zoals archeologen en biologen. Amerikaanse en Canadese autoriteiten zijn momenteel betrokken bij de zoekactie naar de verloren duikboot.

Lees ook:

Recent verschenen