Zuid-Afrikaanse Showmax verdringt Netflix in Afrika

© Showmax

Rest of World

| New York | Joep Harmsen | 23 februari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Prominente politici waarschuwen voor ‘dictatoriale tendens’ in Venezuela

» VS, VK, Frankrijk en Duitsland spreken steun uit voor Rutte als NAVO-chef

Afrikanen kiezen voor lokale content

Het Zuid-Afrikaans streamingbedrijf Showmax is Netflix voorbijgestreefd in Afrika, aldus techwebsite Rest of World. Showmax – dat in 2015 ontstond uit MultiChoice, Afrika’s grootste entertainmentbedrijf – had eind november 2023 2,1 miljoen abonnees op het continent, tegenover 1,8 miljoen voor Netflix, volgens marktonderzoeksbureau Omdia. In dezelfde maand steeg het marktaandeel van Showmax naar bijna 39 procent, terwijl Netflix daalde naar 33,5 procent.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Showmax heeft Netflix ingehaald te midden van de hevige concurrentie in de Afrikaanse videostreamingindustrie, waar internationale bedrijven, grote telecombedrijven en verschillende landspecifieke apps vechten om het geld van de consument. Het bedrijf probeert zich te onderscheiden door een aanbod van series en films gericht op de Afrikaanse consument.

Showmax werkt samen met HBO en Comcast om internationale Engelstalige content van hoge kwaliteit aan zijn kijkers te bieden en heeft sterke relaties ontwikkeld met lokale makers in Afrikaanse landen. Het platform heeft ook de streamingrechten voor de Engelse Premier League, waarvoor het een speciaal abonnement aanbiedt.

Recent verschenen