‘Verzet de bakens van je verbeelding’

360 Magazine | Amsterdam | 28 april 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 28 april tot en met 5 mei.

RAM (21 maart-april 19): Leg jezelf een beperking op die je in staat stelt om meer vrijheid te kunnen opeisen, is mijn advies. Bijvoorbeeld: die halfbakken droom waar je zo bij betrokken bent, die zou je aan de kant kunnen schuiven om meer tijd en energie vrij te maken voor je hartstochtelijke droom. Wat dacht je ervan om je fascinatie voor een bepaalde negatieve emotie te dimmen om meer ruimte te maken voor verkwikkende emoties? Misschien heb je zelf nog andere ideeën. Je zit in een fase waarin meer discipline en onderscheidingsvermogen bevrijdend kunnen werken.


STIER (20 april-mei 20): ‘Je iets voorstellen is de eerste stap naar het creëren ervan’, wist schrijfster en activiste Gloria Steinem. ‘Pas als je gelooft in je ware zelf, zal die ook geboren kunnen worden’, voegde ze eraan toe. Dat zijn uitstekende gedachte-oefeningen, Stier.

De tijd is rijp om je een specifieke nieuwe situatie of toekomstig avontuur in detail voor de geest te halen, zodat die zich later kan manifesteren. Het is ook een perfect moment om je een waarachtiger, diepere en robuustere versie van je mooie zelf voor te stellen: een ruimere versie van je identiteit die in de komende maanden het licht zal zien.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Auteur en Tweelingen William Butler Yeats won de Nobelprijs voor Literatuur, dus ik veronderstel dat hij redelijk wat talent en wijsheid bezat. Toch cultiveerde hij ook interesses en ideeën die afweken van die van de meeste andere literaire figuren. Zo geloofde hij dat elfjes echt bestonden. Hij bestudeerde de occulte magie, en twee van zijn boeken werden hem door geesten tijdens seances gedicteerd.

‘Ik ben er zeker van dat de verbeelding de waarheid kan onthullen zoals de rede dat niet kan’

In de komende weken nodig ik je uit om inspiratie te putten uit zijn veelzijdige repertoire. Verwelkom alle kennis, in welke ongebruikelijke vorm die zich ook moge aandienen. Aanvaard met gulzigheid de kracht en inspiratie, waar je die ook maar vindt. Alvast ter inspiratie een citaat van Yeats: ‘Ik heb dromen en visioenen zorgvuldig geobserveerd, en ik ben er zeker van dat de verbeelding de waarheid kan onthullen zoals de rede dat niet kan. De geboden van de verbeelding, die jou worden geopenbaard als het lichaam stil is en de rede zwijgt, zijn de meest effectieve die je ooit zult kennen.’


KREEFT (21 juni-22 juli): Weet je wat altijd goed is voor je welbevinden? Iets doen voor anderen die minder fortuinlijk en minder bevoorrecht zijn dan jij. Je kunt je gezondheid een oppepper geven door te vechten tegen onverdraagzaamheid en campagne te voeren tegen dierenmishandeling, of door aan natuurherstel te doen. Als je de komende weken dit soort taken uitvoert, zullen je kracht en vitaliteit nog meer toenemen dan normaal. Je zal verbaasd opkijken hoe de kracht van je medeleven ook voor jezelf mooie voordelen kan opleveren. Wat je voor een ander doet, zal ook jezelf voeden en verheffen.

Om je te motiveren op die weg, zijn hier inspirerende woorden van ontwerper Santiago Bautista: ‘Ik ben verliefd op alle geschenken van de wereld, en vooral op die geschenken die voor anderen bestemd zijn om van te genieten.’


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Elke dag heeft een moment dat Satan niet weet te vinden’, schreef auteur en kunstenaar William Blake. Dit is hoe ik zijn poëtische woorden interpreteer: op gezette tijden ben je relatief immuun voor het slopende effect van melancholie, apathie en angst. Op die momenten ben je gezegend met de vrijheid om precies te zijn wie je wilt zijn. Je kunt dan je ziel volledig bevredigen. Ik vermoed dat er in de komende zes weken meer van dit soort intermezzo’s voor jou zullen zijn dan gewoonlijk. Hoe ben je van plan je verheven uitstel van Satans gezeur te gebruiken?


MAAGD (23 aug.-22 sept.): De dichter Louis Little Coon Oliver (1904-1991) behoorde tot het Mvskoke-volk. ‘Ik verspil niets wat wild is’, verklaarde hij. Hoewel het misschien voor hem iets anders betekent dan voor jou, is het een uitstekend principe om de komende weken mee aan de slag te gaan.

Ik hoop dat je al die ruwe mojo met gratie en precisie aanwendt

Je zult meer dan gewoonlijk toegang hebben tot wildheid, wat jou in de verleiding zou kunnen brengen om het achteloos of roekeloos te gebruiken. Ik hoop dat je in plaats daarvan al die ruwe mojo met gratie en precisie aanwendt. Het zal je verbazen dat je zorgvuldige omgang met het ongerepte ervoor zal zorgen dat je tot op het bot verrijkt wordt. Het zal krachtige, transformerende energie voortbrengen.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Ik vermoed dat je de komende weken over de vaardigheden van een acrobaat zult beschikken – bij wijze van spreken dan. Je zult psychisch lenig zijn, wat wil zeggen dat je ziel het uitzonderlijke vermogen zal hebben om behendige capriolen uit te voeren die je gezond en wel houden.

Meer nog dan gewoonlijk zal je in staat blijken te zijn om je bliksemsnel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Je entourage zal zich verbazen over je lenigheid en flexibiliteit. Ze zullen het klasse vinden dat je zo onder druk kunt presteren, en ze zullen je daarvoor complimenteren. Daarbij weet ik bijna zeker dat die prestaties jou verrassend gemakkelijk zullen afgaan en helemaal niet zwaar aanvoelen!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Een blogger op Tumblr die zich Af-70 noemt, geeft overvloedig advies. Uit zijn brede scala aan wijze raadgevingen heb ik zes tips geselecteerd die de komende weken van pas zullen komen. Denk hier eens goed over na:

1. ‘Echte gevoelens veranderen niet snel.’

2. ‘Maak serieus contact of helemaal niet.’

3. ‘Bouw een relatie op waarin jij en de ander elkaar actief kunnen helpen groeien.

4. ‘Soms is wat je krijgt beter dan wat je wilde.’

5. ‘Geniet van de ruimte tussen waar je je nu bevindt en waar je naartoe gaat.’

6. ‘Wees eerlijk, zelfs als het donder en bliksem voortbrengt.’


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Misschien is het een idee om een briefje op je deur te hangen of iets op je sociale media te plaatsen in de trant van: ‘Ik ben nog steeds bezig met genezen. Ben nog maar halverwege, hoewel ik vooruitgang boek. Sta open voor suggesties, praktische tips en remedies die ik nog niet ken.’

Gebruik je ongetemde creativiteit.

Het proces is inderdaad nog niet afgerond, Boogschutter, toch mag je trots zijn op je ijver en vindingrijkheid in je zoektocht naar verbeteringen en oplossingen. Nog een paar suggesties: 1. Blijf moedig op zoek gaan naar steun en hulp. 2. Gebruik je ongetemde creativiteit. Verzet de bakens van je verbeelding om nog meer te vinden wat therapeutisch kan werken.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Het kost me waarschijnlijk een week of twee om uit te vogelen wat er in mijn ziel verborgen ligt,’ vertelde mijn vriendin Allie me. Ik zei haar dat ze een geluksvogel was als haar moedige en uitdagende onderzoek maar zo weinig tijd zou vergen. In tegenstelling daartoe zijn sommige mensen die ik ken jaren bezig geweest om te vinden wat er in hun ziel begraven en verloren lag: ik, bijvoorbeeld.

Er was een periode in mijn leven waarin ik meer dan een decennium heb gezocht om de verborgen schat op te duikelen en te identificeren. Volgens mijn astrologische analyse zal je binnenkort genieten van meerdere ontdekkingen en openbaringen. Ze zullen meer weg hebben van het tijdpad van Allie dan het mijne: relatief snel en grondig. Zet je schrap!


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Een Thaise kok die Nattapong Kaweenuntawong heet, hanteert voor de soep in zijn restaurant in Bangkok een unieke bereidingsmethode. Aan het eind van elke avond bewaart hij de bouillon om die de volgende dag te hergebruiken. Dat doet hij al vijfenveertig jaar lang elke dag. In theorie kunnen er moleculen van noedels in de soep zitten die voor het eerst in 1977 in de pot werden gegooid.

Ik zou zeggen, en de sterren zeggen het met mij: bedenk eens een nieuwe traditie die gebaseerd is op zijn aanpak. Welke ervaring kun je vandaag opdoen waar je nog jarenlang profijt van zult hebben?


VISSEN (19 feb.-20 maart): De in Vissen geboren Casimir Pulaski (1745-1779) was een Pools edelman en militair bevelhebber. Als jonge man vocht hij om Polen te bevrijden van de Russische overheersing, maar tevergeefs. Toen hij in ballingschap moest, vluchtte hij naar Amerika, waar hij in 1777 tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog arriveerde. Generaal George Washington was onder de indruk van zijn kwaliteiten en benoemde de immigrant tot brigadegeneraal.

Pulaski onderscheidde zich als aanvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten door zijn briljante en moedige optreden. Voor die uitmuntendheid werd hij geëerd. Maar nu, meer dan twee eeuwen later, staat zijn identiteit op het spel. DNA-analyse van het stoffelijk overschot toont aan dat Pulaski een intersekse persoon was met zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. (Lees meer op tinyurl.com/PulaskiSmithsonian.)

Ik breng dit onder je aandacht, Vissen, omdat je tijdens de komende maanden goed in staat bent datgene te heroverwegen wat je denkt te weten over je identiteit. Ik hoop dat je geïnspireerd wordt door de fluctuerende eigenschappen van Pulaski.


Huiswerk van deze week

Waag eens een gokje: wanneer gaat je eerstvolgende zoete verlangen in vervulling?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven