‘Vermijd het vlekkeloze’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 7 april 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 7 tot en met 14 april.

RAM (21 maart-19 april): Om je de juiste horoscoop te kunnen geven, moet ik je eerst drie nieuwe begrippen voorschotelen. Het eerste begrip is ‘orfisch’, wat zoveel betekent als ‘buitenzintuiglijk en niet met het gewone verstand te begrijpen’. Het tweede begrip is ‘ludiek’, wat ‘speels’ betekent en ‘vol van plezier en diepe blijdschap’. Het derde woord is ‘kalon’, waarmee ‘intense, diepgewortelde schoonheid’ wordt bedoeld. Door deze drie termen aan elkaar te koppelen, ontstaat een profetie die in overeenstemming is met je astrologische aspecten.

Ben je er klaar voor? Je zult op een ludieke manier schoonheid vinden in orfische experimenten. Inspiratie en energie zullen dan in je opborrelen, waardoor je een mooie transformatie ondergaat.


STIER (20 april-20 mei): Je resolute daadkracht en koppige vasthoudendheid zijn om te zoenen, Stier! Jij wil alleen maar doen wat juist is. Wat bewonder ik je voor je vermogen om je aan je plan te houden, zelfs wanneer je licht chaotisch begint te worden! Toch stel ik voor dat je de komende weken wat genuanceerder te werk zult gaan.

Luister naar het advies van karateka/vechtsporter Bruce Lee, die zegt: ‘Wees als water dat zich een weg baant door spleten en kieren. Probeer niet al te zelfzeker te zijn maar buig mee met wat tegenover je staat. Zo ga je er dwars doorheen of juist omheen. Als je niet de koppige ezel uithangt, zal je zien dat de problemen zich vanzelf oplossen.’


TWEELINGEN (21 mei-20 juni):

Pat Summit, een basketbalcoach die in Tweelingen werd geboren, stond op het podium van universiteitskampioenschappen en de Olympische Spelen en ontving presidentiële onderscheidingen. Haar strategie was eenvoudig: ‘Ik ga je verslaan door je te slim af te zijn. Zo is het. Niet meer of niet minder.’

Koester je uithoudingsvermogen, blijf onverminderd gefocust en hanteer je veerkrachtige intelligentie

Ik zou zeggen: doe zoals Pat en gebruik haar aanpak voor alles wat op je planning staat in 2022. Volgens mijn analyse lig je nu al op koers richting een reeks bevredigende overwinningen. Koester je uithoudingsvermogen, blijf onverminderd gefocust en hanteer je veerkrachtige intelligentie. Meer heb je niet nodig.


KREEFT (21 juni-22 juli): In Groot-Brittannië is 70 procent van het land in handen van één procent van de bevolking. In Nederland bezit de rijkste 10 procent twee derde van ons totale vermogen. Wereldwijd bezit één procent van de bevolking 43 procent van alle rijkdom.

Hopelijk zijn in jouw leven de middelen beter verdeeld. Als de ondergeschoven kindjes van je ziel maar niet uitgehongerd raken ten koste van de meer geprivilegieerde en beter functionerende partijen! Ook hoop ik dat de mensen en dieren voor wie jij als vanzelfsprekend zorgdraagt, even veel liefde en aandacht krijgen als de personen op wie je indruk wilt maken. Mocht er een ‘herverdeling’ nodig zijn, dan is het nu het moment.


LEEUW (23 juli-22 aug.): De Amerikaanse televisiemaker Joey Soloway zegt: ‘Er kan alleen iets veranderen als we met z’n allen wilder, luider, riskanter en dwazer worden en we ons onverwacht overvloedig laten verrassen.’ Soloway won een Emmy voor Transparent, een van de eerste televisieshows die positief stond tegenover transgenders. Volgens Joey heeft de bovengenoemde formule goed uitgepakt voor de show. Ik raad je aan om deze aanpak de komende weken ook te hanteren. Het zal je helpen om alle moed en verbeeldingskracht te verzamelen die je nodig hebt om dingen te veranderen of aan te passen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Zoek in je binnenste naar een beetje blijdschap, en de blijdschap zal de pijn wegbranden’, schreef Joseph Campbell, literatuurwetenschapper gespecialiseerd in mythologie. Ik geloof niet dat zijn genezingsmethode altijd werkt. Soms blijven traumatische ervaringen nog lang doorwerken, waardoor ze niet gemakkelijk op te lossen zijn. Toch vermoed ik dat zijn strategie wel voor jou zal werken de komende tijd.

Het is je heilige plicht om elke mogelijke methode aan te wenden om je pijn te genezen

Je bent in een fase in je astrologische cyclus aanbeland waarin extra helende krachten werkzaam zijn. Sommige liggen voor het oprapen, andere zitten nog verborgen. Het is je heilige plicht om elke mogelijke methode aan te wenden om je pijn te genezen, al was het maar gedeeltelijk. Jouw joie de vivre keert dan op z’n minst een beetje terug.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Jimi Hendrix ken je wel, toch? Hij was een briljante en invloedrijke rockgitarist maar volgens Miles Davis had hij ook Hall-of-Fame-niveau als trompettist en componist. Tony Williams is je misschien minder bekend. Een prominente rockrecensent noemde hem ooit ‘de beste drummer ter wereld’. In 1968 besloten deze drie supersterren samen een album op te nemen, maar ze wilden er een vierde muzikant bij. Dat zou bassist Paul McCartney moeten zijn. Ze stuurden een telegram naar de ex-Beatle maar die is daar nooit aangekomen. En dus is de superband er ook nooit gekomen.

Ik noem dit voorbeeld in de hoop dat je extra alert zult zijn op uitnodigingen en kansen die zich de komende weken zullen voordoen, misschien zelfs out of the blue. Mis ze niet! Verwacht het onverwachte, lees tussen de regels door en kijk in alle hoeken en gaten.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Dichter Anne Carson beweert dat ‘een bladzijde met een gedicht erop minder aantrekkelijk is dan een bladzijde met een gedicht en een paar theevlekken erop’. Helemaal mee eens. De vlekken betekenen dat iemand het gedicht echt gelezen heeft en ervan heeft genoten. Die persoon dacht erover na en sloeg het in zich op.

Alles wat er smoezelig of chaotisch uitziet, is gebruikt en geliefd

Laat het gedicht met de theevlekken een krachtig beeld voor je zijn, Schorpioen. Met andere woorden: vermijd het onberispelijke, het vlekkeloze en het onberoerde. Alles wat er smoezelig of chaotisch uitziet, is gebruikt en geliefd. Koester precies die dingen, is mijn voorstel.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Auteur en Boogschutter Martha Beck heeft precies de juiste boodschap voor jou. Ze schreef: ‘Dit is de kern van de zaak, de pure essentie en het enige wat je moet onthouden: als je niet weet of je ja of nee moet antwoorden, kies dan datgene wat je een gevoel van vrijheid geeft. Punt.’

Ik hoop dat je deze wet in de komende weken zult toepassen, Boogschutter. Zeg of doe alleen die dingen die bevrijdend werken. Toegegeven, dit kan nogal extreem overkomen maar volgens mij is het de juiste instelling voor nu. Waarin ligt je grootste vrijheid en hoe kun je die opeisen? Zijn er misschien veranderingen die je in gang moet zetten?


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Ik ben blij dat je in je verleden bent gedoken en je herinneringen aan ‘die goede oude tijd’ in een nieuw licht hebt geplaatst. Wat fijn dat je het verhaal van je leven hebt herschreven! De verbeeldingskracht om je geschiedenis te transformeren, is een geschenk dat genezend werkt voor jou. Prima om nog een tijdje door te gaan met dit leuke werk.

Zorg er wel voor dat je niet zo wordt beziggehouden door het verleden dat je eronder gebukt gaat. Het punt is namelijk dat alles wat je hebt gedaan, in functie staat van toekomstige mogelijkheden. Lees ter inspiratie deze woorden van Milan Kundera: ‘We mogen nooit toestaan dat onze toekomst bezwijkt onder de last van onze herinneringen.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Historica en Waterman Mary Frances Berry geeft raad die volgens mij alle Watermannen in acht moeten nemen: ‘Als anderen zeggen dat ze iets niet kunnen of willen doen, is voor jou de tijd van handelen aangebroken.’ Wat Berry schreef, vormt de komende weken de kern van de Watermanfilosofie. Ik hoop dat je jezelf voldoende vertrouwt om dit tot je strijdkreet te maken. Ik hoop dat je al je moed bijeenraapt om dit mandaat uit te kunnen voeren. 


VISSEN (19 feb.-20 maart): Wat is de grootste oorzaak van ontbossing in Latijns-Amerika? De houtkap? Meer landbouw? Nieuwe woongebieden? Nee, hoor. Het is de veefokkerij die ervoor zorgt dat mensen overal ter wereld rundvlees, kaas en melk kunnen consumeren. Ook in andere delen van de wereld speelt de vee-industrie een rol bij grootschalige ontbossing. Natuurlijk wordt de groeiende uitstoot van broeikasgassen niet alleen veroorzaakt door ons verlangen naar hamburgers en zuivel, maar het zou minder dramatisch gesteld zijn met ons klimaat als we onze dierlijke consumptie zouden verminderen.

Ik lees in de sterren dat je meer kunt dan normaal om dienstbaar te zijn aan het collectieve welzijn van de mensheid

Juist dit soort actie wil ik de komende maanden van je vragen, Vissen. Ik lees in de sterren dat je meer kunt dan normaal om dienstbaar te zijn aan het collectieve welzijn van de mensheid. Op je eigen manier, welteverstaan. (P.S. Vee produceert meer dan 14,5 procent van onze broeikasgassen, wat gelijk staat aan wat alle auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en schepen samen uitstoten.)


Huiswerk voor deze week

Wat zou de grootste verandering ten goede in je leven kunnen zijn op dit moment?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven