‘Creëer een magnifiek nieuw gerecht’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 24 maart 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 24 tot en met 31 maart.

RAM (21 maart-19 april): De Carib-volkeren uit Suriname citeren hun mysterieuze Slangengeest zo: ‘Ik ben de kracht van de geest van de bliksempaling, de donderbijl en de steen. Ik ben de kracht van het vuurvliegje, donder en bliksem heb ik geschapen.’ 

Toegegeven, het mag wat vergezocht klinken, toch vermoed ik dat je de komende weken toegang zult hebben tot krachten als die van de Slangengeest. In feite doet je staat van zijn me denken aan hoe Ram en dichter Marge Piercy haar zoektocht naar inspiratie beschreef: ‘Als ik werk, ben ik puur als een engeltijger. Helder is mijn oog, heet mijn brein, en de knorrende, piepende biggetjes in mijn hongerige maag houden zich koest.’


STIER (20 april-20 mei): ‘Het is altijd te vroeg om te stoppen’, schreef de vrolijke schrijver Norman Vincent Peale, die het concept ‘positief denken’ enorm populair maakte. Hoewel ik mezelf beschouw als een optimistisch mens, vind ik het advies van Peale een beetje té. Soms is het verstandiger om geen energie meer te steken in projecten en relaties waaraan je hard gewerkt hebt. Soms heb je genoeg gezocht naar zingeving of verlossing en is jouw uiterste strijd al gestreden. Steeds maar doorgaan blijkt dan geen vruchten meer af te werpen en kan zelfs schadelijk zijn. 

Toch geloof ik niet dat voor jou de tijd van stoppen al aangebroken is, Stier. Zoals ik het in de sterren lees, is het voor jou nog te vroeg om de handdoek in de ring te gooien.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Je kunt zo serieus of gek zijn als je wilt, zolang je het maar niet in je eentje probeert’, zegt auteur Barbara Kingsolver. ‘Serieuze gekken staan erom bekend dat ze de wereld kunnen veranderen’, voegt ze eraan toe.

Samen zullen jullie raadsels oplossen die niemand in zijn eentje had kunnen ontcijferen

Wat mij betreft, het perfecte advies voor jou op dit moment. Als jij en de leden van je crew maar gefocust zijn op jullie gezamenlijke inspanningen en ze op elkaar afstemmen, dan zullen jullie iets bereiken wat alles omverblaast. Samen zullen jullie raadsels oplossen die niemand in zijn eentje had kunnen ontcijferen. Als jullie je krachten bundelen, ontstaat er een synergie die elk individueel lot naar een hoger plan tilt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Ongeveer tweehonderd jaar geleden schreef dichter William Wordsworth: ‘Een groot en origineel schrijver moet zelf de smaak creëren die hem onderscheidt zodra hij wordt geproefd.’ Ziehier mijn variant op deze wijsheid: ‘Elke grote en originele ziel moet zelf de smaak creëren waardoor zij begrepen en gewaardeerd wordt.’ 

Ik hoop dat je met deze wijsheid de komende weken aan de slag gaat, Kreeft: zorg voor een ambiance waarin anderen je nog beter kunnen begrijpen en waarderen. Nu heb je extra kracht om mensen te leren hoe ze jou op waarde kunnen schatten en hoe ze het beste in jou naar boven kunnen halen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Ik haat huishoudelijk werk!’ jammerde komiek Joan Rivers. ‘Je maakt de bedden op en doet de afwas, en zes maanden later kun je weer opnieuw beginnen.’ Ik wou dat ik je zes maanden uitstel kon geven van die saaie, noodzakelijk klusjes, Leeuw. Sterker nog, kon ik je maar voor altijd ontslaan van de bezigheden die jou afhouden van het denken van grote gedachten, het voelen van diepe emoties en het najagen van verrijkende avonturen. Helaas vrees ik dat je niet langer dan drie weken vrijstelling krijgt van die zeurderige dingetjes. Vier weken max. Daarna zal je toch weer de afwas moeten doen en bedden opmaken. Maar voor de nabije toekomst: concentreer je op je grote gedachten en diepe emoties en jaag je verrijkende avonturen na! 


MAAGD (23 aug.-22 sept.): De Britse loodgieter Kev Crane was drie weken lang bezig met het installeren van een nieuwe badkamer in een woning. Terwijl hij zich in het zweet werkte, zong hij zijn favoriete liedjes. Hij wist niet dat de eigenaar van de woning, Paul Conneally, een muzieklabel bezat. Dus was hij blij verrast toen Conneally hem een platencontract aanbood om zijn muziek in de studio op te nemen. 

Misschien word je opnieuw ontdekt voor iets waar je goed in bent

In jouw leven kan zich een vergelijkbare ontwikkeling voordoen, Maagd. Misschien word je opnieuw ontdekt voor iets waar je goed in bent. Of je verborgen talenten worden ontdekt of onthuld. Misschien word je wel uitgenodigd om meer te laten zien van wie je echt bent. Wees alert als er zich zo’n kans voordoet.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Voor jullie begint het Luisterseizoen, Weegschalen. Ik stel voor dat jullie vol voor een luisterfeest gaan: een drie weken durende Vakantie van Volle Attentie voor Woorden van Gewicht en Importantie Uitgesproken in Uw Omgeving. Maak van jezelf een magneet voor bruikbare ontboezemingen. Wees alert voor de rijkdom aan informatie die jou ten deel valt als je de wereld laat merken dat je dol bent op haar geheimen. 

Luisteren is in staat zijn je te laten veranderen door de ander

Lees voor inspiratie deze quotes: 

1. Echt luisteren en intussen iets anders doen, gaan niet samen. (M. Scott Peck)

2. Leer luisteren. Een kans klopt soms maar heel zachtjes aan. (Mijn vriendin Jenna)

3. Luisteren is in staat zijn je te laten veranderen door de ander. (Alan Alda)

4. Als je wilt dat er naar je geluisterd wordt, zul je moeten investeren in luisteren. (Marge Piercy)

5. Luisteren is iets magnetisch en vreemd, een creatieve kracht. Wie naar ons luistert, creëert en ontvouwt ons. (Karl A. Menninger)


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Je zorgen maken, telt niet als voorbereiding’, schrijft auteur Lily Akerman. Hoewel het wijs klinkt, gaat het volgens mij niet altijd op. Ons zorgen maken, is hooguit een vorm van meditatie die ons helpt om potentiële problemen te analyseren. Het zet ons aan tot het bedenken van constructieve acties om eventuele ontregelingen voor te zijn en te voorkomen dat ze ontaarden in regelrechte ontregelingen. 

Ik wijs je hierop, Schorpioen, omdat het nu een uitgelezen tijd is om over deze dingen na te denken. Daarom verklaar ik de komende drie weken voor jou tot Periode van Productief Piekeren. 


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Als ik het voor het zeggen had, word je de komende weken een connaisseur van de kus. Dan zou je jezelf voornemen om je kusrepertoire met nieuwe stijlen uit te breiden en zou je bereidwillige partners vragen hetzelfde te doen. Je zou onhandige kussen geven en ontvangen, moedige en mysterieuze kussen. Je zou dwaze, sublieme en eerlijke maar ondoorgrondelijke kussen ontdekken, en ontluikende kussen die de betekenis van het kussen compleet op z’n kop zetten. 

Doe het zonder haast, met de luxe van speelse inspanning

Zin in een challenge als deze? Doe het dan zonder haast, met de luxe van speelse inspanning. Zonder doel maar met experimenteel plezier. 


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Iedereen die zijn kindertijd overleeft, weet genoeg over het leven om er de rest van zijn dagen mee door te komen’, schreef auteur Flannery O’Connor. Haar observatie mag dan lichtelijk overdreven zijn, maar niet erg. Alsjeblief, doe er je voordeel mee. Want er begint voor jou een fase waarin je talloze nieuwe weetjes over je kindertijd bijeen zal sprokkelen, wijsheden die je nog héél lang van pas zullen komen. Kom, duik eens diep in je jeugdherinneringen! Hun schitterende geheimen zullen boven water komen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Creativiteit is de kracht om te verbinden wat schijnbaar geen verband houdt met elkaar’, zei auteur William Plomer. Helemaal waar. Het heuglijke nieuws is dat je de komende weken meer van die kracht hebt dan ooit. Ik hoop dat je je creativiteit gebruikt om je lotsbestemming te linken aan inspirerende invloeden. Ik hoop dat je die inzet om bruggen te bouwen naar die delen van je wereld die van je afgescheiden of vervreemd zijn geraakt. Ik hoop ook dat je met je versterkte vermogen tot blenden en husselen een magnifiek nieuw gerecht creëert. 


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Ik gebruik mijn intelligentie om meer manieren te vinden om je te waarderen’, sprak Vissen en auteur Anaïs Nin tot Henry Miller, haar minnaar. Voor de komende weken raad ik je aan eenzelfde ambitie te koesteren. De tijd is aangebroken om de nauwe banden met belangrijke bondgenoten nog meer aan te halen door je inzicht in hen te vergroten. Welk magisch spel spelen zij dat je nog niet hebt doorgrond? Hoe kun je nog beter hun mysterie onderscheiden? 

PS Het zal je genoegen doen te zien dat jouw vergrote inzicht hen ertoe aanzet om jou dezelfde gunst te verlenen.


Huiswerk van deze week

Welke niet-seksuele ervaring zou je graag meemaken?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven