‘Mis het zilveren randje niet’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 17 maart 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 17 maart tot en met 24 maart.

RAM (21 maart-19 april): Zanger, danser en komiek Sammy Davis Jr. had een hekel aan het liedje ‘The Candy Man’, maar op aanraden van zijn adviseurs nam hij het toch op. Hij was maar kort in de studio en nam zijn zanglijn op in twee takes. ‘Dit liedje verdwijnt rechtstreeks in de plee’, klaagde hij, ‘samen met mijn carrière.’ En toen kwam de verrassing. ‘The Candy Man’ werd de bestverkochte song uit zijn carrière, en stond drie weken bovenaan de hitlijsten. 

Ik vermoed dat zich in jouw leven de komende maanden een soortgelijk fenomeen (of twee!) zou kunnen voordoen, Ram. Wees maar niet al te overtuigd dat je precies weet wanneer interessante wapenfeiten zich bij jou zullen aandienen.


STIER (20 april-20 mei): Ik ben dol op de definitie van een topprestatie van auteur Maya Angelou, en ik raad je aan de komende weken je best te doen je die eigen te maken. Zij schreef: ‘Succes is van jezelf houden, houden van wat je doet en houden van hoe je het doet.’ Merk op dat in haar visie succes niet in de eerste plaats gaat over populariteit, prestige, macht of welvaart. Ik denk niet dat ze deze kwaliteiten zou uitsluiten van haar definitie, maar het belangrijkste punt is dat ze stuk voor stuk minder cruciaal zijn dan liefde voor jezelf. 

Besteed alsjeblieft tijd aan het verfijnen en opwaarderen van dit aspect dat ook bij jouw drang naar succes belangrijk is.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Ik ben op geen enkele manier nep,’ verklaarde Tweelingen en actrice Courteney Cox. Dat lijkt een verbazingwekkende uitspraak voor een Tweelingen. Velen van jouw stam zijn immers meesters in vermommingen en gedaanteverwisselingen. Cox zelf heeft lofbetuigingen ontvangen voor het spelen van een grote verscheidenheid aan karakters tijdens haar film- en tv-carrière, variërend van komedie tot drama tot horror. Maar laten we de mogelijkheid overwegen dat Tweelingen inderdaad veelkleurig, veranderlijk en kwikzilverig kunnen zijn, en tegelijkertijd authentiek en oprecht. 

Ik denk dat deze Tweelingen-specialiteit voor jou de komende weken extra op de voorgrond zou kunnen en moeten treden.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Soms vroeg ik het kindeke Jezus om een goed mens van me te maken, maar kindeke Jezus deed dat niet’, schreef schrijfster Barbara Kingsolver over haar jeugdige pogingen tot zelfverbetering. Dat deze methode niet werkte voor haar, wil niet zeggen dat hij niet voor anderen zal werken. Waarmee ik niet bedoel te zeggen dat je het kindeke Jezus moet aanroepen.

Zoek hulp bij het vergroten van je integriteit en mededogen en het streven naar ethisch gedrag

Spreek je verbeelding aan om uit te zoeken welke invloeden jouw goedheid kunnen bevorderen. Het is een uitstekend moment om hulp te zoeken bij het vergroten van je integriteit en mededogen en het streven naar ethisch gedrag. Niet omdat je tekortschiet in die categorieën, maar het is jouw tijd is gekomen om te doen wat we allemaal op gezette tijden moeten doen: ervoor zorgen dat ons daadwerkelijke gedrag parallel loopt met onze hogere idealen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Leeuw, classicus en auteur Edith Hamilton specialiseerde zich in de geschiedenis van het oude Griekenland. Dichter Homerus was een van de meest invloedrijke stemmen uit die wereld. Hamilton schreef: ‘Een oude schrijver zei over Homerus dat hij niets kon aanraken zonder het op de een of andere manier te eren en te verheerlijken.’ 

Dat vind ik ook zo mooi aan zijn werk, en ik moedig jullie aan zijn energie wat dat betreft de komende weken te evenaren. Ik besef dat het veel gevraagd is. Maar volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen, zul je inderdaad het vermogen hebben om alles wat je aanraakt te eren en te verheerlijken.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Starhawk, een van mijn favoriete heksen, herinnert ons eraan dat ‘seksualiteit de uitdrukking is van de creatieve levenskracht van het universum. Ze is niet vies, en ook niet alleen maar “normaal”; ze is heilig. En heilig kan ook liefdevol zijn, vreugdevol, plezierig, hartstochtelijk, grappig, of puur dierlijk.’ 

Het is een gunstige tijd in je astrologische cyclus voor de synergie van eros en spiritualiteit

Ik hoop dat je de komende weken overvloedig van dergelijke weelderigheid zult genieten, Maagd. Het is een gunstige tijd in je astrologische cyclus voor de synergie van eros en spiritualiteit. Je hebt de poëtische vrijheid om je verrukking over het leven uit te drukken door middel van fantasierijke daden van sublieme liefde.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): In 1634 bedacht de Engelse dichter John Milton de uitdrukking ‘silver lining’. Als een ervaring die niet aan de verwachtingen voldoet toch een verlossend aspect bevat, spreek je van een ‘silver lining’, een zilveren of verguld randje. Meer dan driehonderdvijftig jaar later schreef de Amerikaanse auteur Arthur Yorinks: ‘Te veel mensen zien het zilveren randje over het hoofd omdat ze goud verwachten.’ 

Nu geef ik zijn boodschap aan jullie door. Hopelijk zorgt mijn informatie ervoor dat je het zilveren randje niet mist, om welke reden dan ook, waaronder de mogelijkheid dat je gefixeerd bent op goud.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Dit is de diepste spirituele waarheid die ik ken,’ aldus schrijfster Anne Lamott, ‘dat zelfs wanneer we ervan overtuigd zijn dat liefde niet alles kan overwinnen, zij dat toch lijkt te doen. Ze volgt ons tot in de diepste krochten, in de gedaante van een vriend, en daar zwelt ze op en troost ons. Ze geeft een tweede kracht, derde, honderdste kracht.’ 

Deze gedachte van Lamott is voor jou de wijsheid om gedurende de komende acht weken naar te leven, Schorpioen. Zelfs als je denkt dat je alles al weet over het vermogen van liefde om te helen en te transformeren, dring ik er bij je op aan open te staan voor nieuwe krachten die je nooit eerder bent tegengekomen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): De geestige Boogschutter en auteur Ashleigh Brilliant heeft duizenden vrolijke maar vaak ook sardonische epigrammen gemaakt. In overeenstemming met de huidige astrologische voortekenen, heb ik er zes uitgekozen die de komende weken nuttig voor je zijn om je eigen te maken.

1. ‘Ik ben misschien niet helemaal perfect, maar sommige delen van mij zijn uitmuntend.’

2. ‘Ik heb mijn zoektocht naar de waarheid opgegeven en ben nu op zoek naar een goede fantasie.’

3. ‘Alles wat ik wil is een warm bed, een vriendelijk woord en onbeperkte macht.’

4. ‘Doe je best om me tevreden te stellen – dat is alles wat ik van iedereen vraag.’

5. ‘Vandaag beweeg ik slechts wolken, morgen probeer ik bergen.’

6. ‘Er is iets vreselijks gebeurd. Ik heb mijn wil om te lijden verloren.’


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Alle ervaringen zijn eerder een verrijking dan een verarming’, aldus auteur Eudora Welty. Dat lijkt misschien een eenvoudige en voor de hand liggende uitspraak, maar in mijn ogen is hij diepgaand en revolutionair. We zijn te vaak geneigd te concluderen dat een relatief onaangename of lastige gebeurtenis ons heeft verzwakt. Zo’n gebeurtenis heeft misschien inderdaad wat van onze vitaliteit weggenomen of ons angst aangejaagd, maar heeft ons bijna zeker ook een les geleerd of inzicht gegeven dat ons op lange termijn goed van pas zal komen – al was het maar om te helpen soortgelijke dompers in de toekomst te vermijden. 

Volgens mijn analyse van jouw huidige astrologische voortekenen zijn deze gedachten op dit moment van het grootste belang voor jou.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Het leven krioelt van de onschuldige monsters’, meende de dichter Charles Baudelaire. Maar wie zijn die ‘onschuldige monsters’? Ik stel een paar kandidaten voor. Saaie mensen die je tijd verdoen, maar die niet per se slecht zijn. Leuke advertenties die je er op subtiele wijze toe verleiden dingen te willen die je niet echt nodig hebt. Sociale media die een leuke afleiding lijken, behalve dat ze al je tijd en energie opslokken. 

Je zult je leven zuiveren van ‘leuke’ invloeden die eigenlijk niet zo leuk zijn

Dat is het slechte nieuws, Waterman. Het goede nieuws is dat de komende weken een gunstige tijd zullen zijn om ten minste een aantal van die onschuldige monsters uit je leven te elimineren. Je gaat een periode in waarin je een sterke aanleg zult hebben om je leven te zuiveren van ‘leuke’ invloeden die eigenlijk niet zo leuk zijn.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Onderschat nooit de wijsheid om gemakkelijk tevreden te zijn’, schreef de schrijver van spreuken Marty Rubin. Als je openstaat voor die uitdaging, Vissen, stel ik voor dat je de komende weken werkt aan heel gemakkelijk tevreden zijn. Kijk of je kunt ontdekken hoe je zelfs van de kleinste dagelijkse gebeurtenissen met gelukzalige dankbaarheid kunt genieten. Geniet van de details die jouw dagelijkse ritme verrijken. Gebruik je vindingrijkheid om het leven als een voortdurend wonder te beschouwen. 

Als je dit goed doet, zul je niet meer hoeven te doen alsof je plezier hebt. Je zult je gevoeligheid voor de alledaagse glorie, die wij allen als vanzelfsprekend beschouwen, levendiger maken.


Huiswerk van deze week

Bedenk welke kleine verandering je in gang kan zetten, met een groot, positief verschil tot gevolg.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven