‘Wees ruig, gedreven en vindingrijk’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 10 maart 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 10 maart tot en met 17 maart.

RAM (21 maart-19 april): Schrijver en Ram Isak Dinesen definieerde ‘ware vroomheid’ als ‘het onvoorwaardelijk liefhebben van het lot’. Dat is een waardig doel om de komende weken na te streven.

Ik hoop dat je je diepste reserves van vindingrijkheid en verbeelding aanspreekt om een gemoedstoestand te creëeren waarmee je je leven kunt liefhebben zoals het is. Vergelijk het niet met dat van een ander en wens ook niet dat het anders is dan het is. Op die manier zul je tevreden zijn en vrede hebben met wie je nu echt bent.


STIER (20 april-20 mei): Auteur Mary Ruefle merkte ooit op: ‘Aanvankelijk was William Shakespeare een baby, en wist hij absoluut niets. Hij kon nog niet eens praten.‘ En toch werd hij uiteindelijk een literaire superster – een van de grootste auteurs uit de geschiedenis. Wat gebeurde er in de tussentijd?

Ik overdrijf niet als ik een deel van de verandering toeschrijf aan magie. Enorme hoeveelheden hard werk, hulp en geluk waren er ook bij gemoeid. Maar om van een woordeloze, ongecoördineerde spruit in een krachtige, invloedrijke maestro te veranderen, moest de in Stier geboren Shakespeare wel de begunstigde zijn geweest van mysterieuze krachten. Ik breng dit naar voren, Stier, omdat ik denk dat je de komende vier weken toegang zult hebben tot vergelijkbare magie.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Ook al is Kanye West is getalenteerd en financieel succesvol, de Tweelingen en singer-songwriter ervaart veel emotioneel leed. Maar niemand heeft een ideaal leven, toch? En we kunnen van iedereen leren.

Hoe dan ook, ik heb een paar citaten van Kanye uitgekozen die stroken met jouw astrologische voortekenen. Hier zijn ze:

1. ‘Ik jaag grootsheid na; excellentie is het absolute minimum.’

2. ‘Je bent niet perfect, maar je bent niet je fouten.’

3. ‘Ik ben niet comfortabel met comfort. Ik voel me comfortabel als ik ergens ben waar ik voortdurend leer en kan groeien.’

4. ‘Alles wat ik niet ben, maakt me tot alles wat ik ben.’


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Elke ware extase is een teken dat je de goede kant op gaat’, schreef de Heilige Teresa van Avila, die bekend stond om haar euforische spirituele ervaringen. Bestaat er dan zoiets als ‘valse extase’, zoals zij impliceert? Misschien is valse extase wel de perverse gelukzaligheid over het ongeluk van een vijand, of de triviale vreugde die ontstaat als je je realiseert dat je huissleutels niet kwijt bent.

Echte extase ontstaat uit de blijdschap die je voelt als je in contact komt met je lievelingsdier

Echte extase, daarentegen, zou kunnen voortkomen uit een instinctief gewaarwording van de aanwezigheid van God, of de verrukking die ontstaat als je de liefde bedrijft met een persoon om wie je geeft, of de blijdschap die je voelt als je in contact komt met je lievelingsdier. Hoe dan ook, Kreeft, ik voorspel dat je de komende dagen een extra sterk vermogen zult hebben voor ware verrukking en betovering.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Actrice en Leeuw Jennifer Lawrence portretteerde een ruig, gedreven en vindingrijk karakter in de filmtrilogie The Hunger Games. In het echte leven vertoont ze echter weinig gelijkenissen met die stoere held. ‘Ik ben even streetwise als een poedel,’ bekent ze. Maar ik heb potentieel goed nieuws voor haar en andere Leeuwen. De komende maanden zijn een gunstige tijd voor jullie om de kwaliteiten van een ruig, gedreven en vindingrijk karakter te cultiveren. En dit is een uitstekend moment om daarmee te beginnen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Ieder van ons krijgt op gezette tijden te maken met conflicten. Er zijn momenten dat we onder ogen moeten zien dat een bepaalde situatie niet goed werkt en moet worden aangepast, verholpen of veranderd. Misschien doen we liever alsof het probleem niet bestaat. We kunnen de neiging hebben stressvol ongemak te verdragen in plaats van ons met de oorzaken bezig te houden. 

Je hebt de heilige plicht om moedig de strijd aan te gaan om dingen te verbeteren

Maar zo’n aanpak is de komende dagen niet goed voor je, Maagd. Omwille van je geestelijke en spirituele gezondheid heb je de heilige plicht om moedig de strijd aan te gaan om dingen te verbeteren. Ik geef je een advies mee van romanschrijver John Fowles. Hij zei: ‘Ik moet vechten met mijn eigen wapens. Niet met die van iemand anders. Geen egoïsme en wreedheid en schaamte en wrok.’ Fowles vervolgt met de aankondiging dat hij vrijgevigheid en zachtmoedigheid en afwezigheid van schaamte en vergeving zal bieden.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Een blogger genaamd MysteryOfWhat omarmde haar fouten en verkeerde stappen. ‘Ik hou van al mijn fouten!’ riep ze uit. ‘Ze hebben me veel plezier opgeleverd!’ Volgens haar theorie was ze niet in staat geweest haar interessante rol optimaal te vervullen zonder haar blunders en haar briljante aanpassingen als gevolg daarvan. 

Ik zal je niet aanmoedigen om je blunders en misstappen net zo onstuimig en onvoorwaardelijk te vieren, Weegschaal. Ik ben geneigd je aan te sporen ze te eren en je er dankbaar voor te voelen, maar aarzel of ik je moet adviseren om te roepen: ‘Ik hou van al mijn fouten! Ze hebben me veel plezier opgeleverd!’ Wat denk jij?


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioen en dichter Norman MacCaig schreef: ‘Vraag me, toe maar, vraag me om iets onmogelijks te doen, iets bizar nutteloos, iets onvoorstelbaars en onnavolgbaars zoals een vinger tot bloei laten komen, of een half uur lopen in twintig minuten, of morgen memoreren.’ 

Ik hoop dat mensen dit soort dingen snel tegen jou zeggen, Schorpioen. Ik hoop dat je naasten je op speelse wijze aansporen om je grenzen op te rekken, je bewustzijn te verruimen en te experimenteren op de grens. Om die ontwikkeling te bespoedigen, zou je hetzelfde kunnen doen voor jouw geliefde bondgenoten: hen aansporen om hun grenzen op te rekken, hun bewustzijn te verruimen en te experimenteren op de grens. 


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Zie je lichaam niet als bron van fysieke aantrekkingskracht, maar als een heiligdom’, schreef spiritueel leraar Sobonfu Somé. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee als je je lichaam beschouwt als een bron van fysieke aantrekkingskracht, als een prachtige, stralende uitdrukking van je levensenergie, die het waard is om de waardering van anderen te wekken. Maar ik ben het met Somé eens dat je je lichaam ook moet behandelen als een heiligdom dat alle eerbied verdient – vooral nu. Verhoog alsjeblieft je inspanningen om jouw geliefde organisme alle tedere zorg te bieden die het nodig heeft en verdient.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Het is verrassend hoeveel herinneringen er worden opgebouwd rond dingen die op het moment dat ze plaatsvonden onopgemerkt bleven’, aldus schrijfster Barbara Kingsolver. 

Ik hoop dat je alert zult zijn voor schijnbaar kleine maar in feite cruciale ontwikkelinge

Ja! Daar ben ik het mee eens. En door je deze observatie van haar mee te geven, hoop ik dat de subtiele maar krachtige gebeurtenissen die zich de komende weken voor jou zullen ontvouwen, niet onopgemerkt zullen blijven. Ik hoop dat je alert zult zijn voor schijnbaar kleine maar in feite cruciale ontwikkelingen – en ze zo alle aandacht en intelligentie kunt geven die ze verdienen. Later zul je met verwondering en dankbaarheid terugdenken aan dit kantelmoment.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Wat is belangrijker: leren of afleren? Het antwoord is natuurlijk dat beide even belangrijk zijn. Maar soms is de meest cruciale voorbereiding op een nieuwe leerfase het starten van een golf van afleren. Dat is wat ik je nu aanraad.

Ik voorzie dat over een paar weken een reeks extravagante leerervaringen aanvangt. En de beste manier om ervoor te zorgen dat je maximaal profiteert van de beschikbare lessen is door je te ontdoen van nutteloze kennis, irrelevante informatie en afstompende gewoonten.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Singer-songwriter Jill Scott won één platina en twee gouden platen. Ze beoefent haar vak ijverig en met intensiteit. Ooit was ze een hamburger aan het bakken in het huis van haar vriend, toen ze een nieuw liedje voelde ontstaan. Ze rende naar de kamer ernaast om pen en papier te pakken. Al snel had ze het begin van een melodie en tekst genoteerd. In de tussentijd vatte de keuken echter vlam. Gelukkig kon ze het blussen. Later zei ze: ‘Zijn keukenkastjes waren verkoold, en hij was woedend. Maar het was een nummer waard.’ 

Ik denk niet dat je de komende dagen net zo rigoureus zult moeten zijn als zij, Vissen. Maar reageer vol overtuiging als de inspiratie komt.


Het huiswerk van deze week

Ga drie dagen lang elke dag op zoek naar drie ervaringen die je aan het lachen maken. Noteer de resultaten.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven