‘Je staat op de drempel van verkwikkende bevrijding’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 maart 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 3 t/m 9 maart.

RAM (21 maart-19 april): ‘Ik buig niet alleen voor het onvermijdelijke’, schreef auteur en Ram Thornton Wilder, ‘ik word er ook door gesterkt.’ Wow. Dat is een krachtige uitspraak. Meende hij het oprecht? Hij beweerde dat hij sterker werd door overgave, dat hij energie kreeg door zich gewillig te schikken naar de grillen van zijn lot. Ik denk niet dat dat altijd voor iedereen opgaat. Maar ik vermoed dat het voor jou de komende weken een nuttig perspectief kan zijn, Ram. 


STIER (20 april-mei 20): Vive la différence! Leve de verscheidenheid! Ik ben groot voorstander van culturele diversiteit, neurodiversiteit, spirituele diversiteit, en fysieke diversiteit. Ben jij dat ook? De komende weken zijn een uitstekende tijd om de gulle gaven en zegeningen te vieren die je tegenkomt dankzij het heilige geschenk van eindeloze verscheidenheid. 

De nabije toekomst is ook een perfecte periode om extra dankbaar te zijn dat je metgezellen en naasten niet hetzelfde zijn als jij. Ik moedig je aan hen te vertellen hoe leuk je het vindt dat ze onderling verschillen. Dichteres Anna Akhmatova kan je daarbij helpen: ‘Ik adem het maanlicht, en jij het zonlicht, maar we leven samen in dezelfde liefde.’


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Tweelingen en singer-songwriter Bob Dylan zei: ‘Een held is voor mij iemand die begrijpt dat zijn vrijheid gepaard gaat met een bepaalde mate van verantwoordelijkheid.’ Ik denk dat dit de komende weken een belangrijk thema voor jou zal zijn. Dylan beschreef het type held dat jij hopelijk wilt zijn. Wees alert! Je staat op de drempel van een verkwikkende bevrijding. Accepteer dat jouw nieuwe vrijheid gepaard gaat met toegenomen verantwoordelijkheid.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Ik word liever verleid dan getroost’, aldus schrijfster Judith Rossner. Hoe zit het met jou, Kreeft? Word jij liever verlokt, uitgenodigd, uit je schulp gelokt of op andere interessante wijze verleid? Of gedij je beter wanneer je wordt gevoed, gekalmeerd, gesteund of aangemoedigd om te ontspannen en vredig te zijn? 

Ik zeg niet dat het een beter is dan het ander, maar ik spoor je aan om de komende weken de voorkeur te geven aan het eerste: verleid worden, uitgenodigd worden, uit je schulp gelokt worden en blootgesteld worden aan interessante verleidingen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Karen Harris, een vrouw uit Cornwall, Engeland, werd als klein meisje geadopteerd. Toen ze achttien was, begon ze met het opsporen van haar biologische ouders. Vierendertig jaar later werd ze eindelijk herenigd met haar vader. Dat kwam doordat hij in de lijst ‘Aanbevolen vrienden’ op haar Facebook-pagina verscheen. 

Nu is een gunstige tijd om terug te vinden wat je een tijd geleden bent kwijtgeraakt

Ik stel voor dat we Karen Harris tot jouw inspirerende rolmodel maken. Nu is een gunstige tijd om terug te vinden wat je een tijd geleden bent kwijtgeraakt; om opnieuw contact te leggen met een goede hulpbron die uit je leven is verdwenen; om een verbinding te herstellen die weer van betekenis voor je kan kann zijn.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Volgens de boeddhistische leraar Chögyam Trungpa gaat het er bij meditatie niet om te proberen extase, spirituele gelukzaligheid of rust te bereiken. Meditatie is volgens hem een manier om ‘onze neurotische spelletjes, zelfmisleiding, verborgen angsten en verwachtingen te onthullen en ongedaan te maken’. 

Sorry, meneer Trungpa, maar ik sta niet toe dat iemand, zelfs niet een heilige zoals u, voorschrijft wat meditatie wel en niet is. Veel andere spirituele mentoren waar ik met plezier van heb geleerd, zeggen dat meditatie ook een discipline kan zijn om extase, spirituele gelukzaligheid en kalmte te bereiken. En ik vermoed dat dit is waar mediterende Maagden de komende weken de nadruk op moeten leggen. 

Jullie zijn in een fase waarin je op een aangename wijze buitengewone ontmoetingen tot stand kunt brengen. En als je nog niet mediteert, is dit een goed moment om het uit te proberen. Ik raad de boeken Meditatie voor Beginners van Jack Kornfield en Mediteren van Pema Chödrön aan.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): De komiek Fred Allen merkte ooit op: ‘Het is waarschijnlijk niet de liefde die de wereld doet draaien, maar de alliantie waarmee partners hun wederzijdse afhankelijkheid erkennen om gemeenschappelijke en privédoelen te bereiken.’ 

Dat is nogal onromantisch om te zeggen, nietwaar? Of misschien ook wel niet. Misschien is het heel romantisch, zelfs betoverend, om je erover te verheugen hoe onze naasten ons helpen onze dromen waar te maken – en hoe wij hen helpen hun dromen waar te maken. Naar mijn astrologische mening zijn de komende weken een uitstekende tijd om je te richten op vertsrekende synergieën en symbiosen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Het is nooit te laat om een gelukkige jeugd te hebben!’ zeggen veel zelfhulpgoeroes. ‘Het is nooit te vroeg om te beginnen met het kanaliseren van de wijze oudere die zich al in jou aan het vormen is,’ zeg ik. Opmerkelijk genoeg zullen beide leidende principes de komende weken nuttig voor jou zijn om je op te bezinnen. Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen bevind je je in een uitzonderlijk goede positie om je kinderlijke verwondering en nieuwsgierigheid te laten herleven. Ook ben je er klaar voor geweldig advies te krijgen van de Toekomstige Jij die veel geheimen kent die de Huidige Jij nog niet kent. Bonus: je innerlijke kind en je innerlijke oudere kunnen samenwerken om wonderbaarlijke doorbraken te creëren.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Geluk wordt gevormd door een grote hoeveelheid bescheiden genoegens‘, schreef de dichter Charles Baudelaire. Dat is de komende weken een betrouwbare formule voor jou, Boogschutter. Je zult misschien geen glorieuze uitbarstingen van gelukzaligheid oogsten, maar je zult regelmatig worden bezocht door kleine betoveringen, rijke details, en nuttige aanpassingen. Ik hoop dat je deze voedende zegeningen niet mist of over het hoofd ziet omdat je te gefixeerd bent op de hoop om grote sprongen te maken. Wees dankbaar voor bescheiden geneugten.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Ik heb wat leuke feiten ontdekt over de beroemde dichter en Steenbok Robert Duncan (1919-1988), die bohemien, socialist en baanbrekend homoactivist was. Hij werd geadopteerd door theosofische ouders die hem kozen vanwege zijn astrologische ‘samenstelling’. Zij interpreteerden Roberts dromen toen hij nog een kind was. Later in zijn leven had hij een affaire met de vader van acteur Robert De Niro, die ook Robert heette en een beroemde abstract expressionistische schilder was. 

Het is tijd om je leerproces te versnellen door hoogwaardig vermaak te zoeken

Hoe dan ook, Steenbok, dit is het soort eigenzinnige en fascinerende informatie waarvan ik hoop dat je ernaar op zoek gaat. Het is tijd om je leerproces te versnellen door hoogwaardig vermaak te zoeken; om je lot ten positieve te veranderen door interessante aanwijzingen te verzamelen; om gulzig nieuwsgierig te zijn en open te staan voor stimulerende invloeden die je aanporen tot innovatie.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Ik streef er altijd naar, voor zover ik kan, om aardigheid en licht te verspreiden,” zei P. G. Wodehouse, ‘en daar zijn verschillende klachten over geweest.’ Ik begrijp wat hij bedoelt. Tijdens mijn eigen kruistocht om mooie, onderscheidende vormen van optimisme te verspreiden, heb ik veel mensen woedend gemaakt. Ze worden er niet graag aan herinnerd dat er elke dag duizenden dingen goed gaan. Ze sudderen liever in ontevredenheid en cynisme, in de waan dat een somber perspectief het meest intelligente en realistische standpunt is. 

Als jij zo’n type bent, Waterman, dan heb ik slecht nieuws voor je. De komende weken zullen je namelijk uitdagen om een meer positieve kijk te ontwikkelen, en daar kansen toe bieden. Ik bedoel niet dat je problemen moet negeren of moet stoppen op te lossen wat opgelost moet worden. Besteed gewoon aandacht aan wat goed werkt en wat je voorziet van wat je nodig hebt. Voor inspiratie, lees mijn essay: tinyurl.com/HighestGlory


VISSEN (19 feb.-20 maart): Geestelijke en activist Charles Henry Parkhurst (1842-1933) zei: ‘Alle grote ontdekkingen worden gedaan door mensen bij wie het gevoel voorloopt op hun denken.’ Deze opvatting gold in ieder geval voor hem. In 1892 ontdekte en onthulde hij monumentale corruptie in het bestuur van New York. Zijn daden leidden tot belangrijke hervormingen van de lokale politie en van politieke organisaties. 

Volgens mijn astrologische mening zou je zijn visie moeten overnemen bij het samenstellen van het volgende hoofdstuk van je levensverhaal. Misschien is het nu nog niet mogelijk om je je toekomst en daden volledig voor te stellen, maar je gevoelens kunnen je er wel heen leiden.


Het huiswerk van deze week:

Kijk of je jezelf kunt vergeven voor een verkeerde stap die je jezelf bent kwalijk blijven nemen.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven