‘Verkies de ziel boven het ego’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 17 februari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 17 tot 24 februari.

RAM (21 maart-19 april): Je beland in een fase waarin dingen die eerder onzichtbaar waren zichtbaar zullen worden, althans voor jou. Je zult een vergroot vermogen hebben om onder het oppervlak te gluren, verborgen agenda’s te ontwaren en diepere betekenissen te ontdekken. Je aandacht voor trivia en afleiding zal afnemen, en je zult meer geneigd zijn je op kernwaarheden te richten. 

Jouw leidraad gedurende deze periode: verkies de ziel boven het ego. Ter inspiratie geef ik je dit citaat van godsdienstgeleerde Huston Smith: ‘Het Transcendente was mijn ontbijt, als lunch nam ik het Eeuwige en ik at een stukje Oneindigheid tijdens het diner.’


STIER (20 april-20 mei): ‘Je kunt geen plezier beleven aan iets waar je niet van houdt, wat je niet bewondert en niet respecteert,’ verklaarde komiek Mel Brooks. Daar ben ik het mee eens! De vreugde als gevolg van speels vermaak zul je eerder voelen als je omringd bent door mensen of situaties waarvan je houdt.

Zoek zoveel mogelijk op wat je liefhebt, bewondert en respecteert

Het goede nieuws, Stier, is dat je de komende weken de neiging zult hebben om zulke mensen en invloeden op te zoeken. Dit vergroot je talent voor vrolijkheid, genot en plezier. Doe er je voordeel mee! Zoek zoveel mogelijk op wat je liefhebt, bewondert en respecteert.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Inspiratie heeft de mogelijkheid je aandacht af te leiden van al het andere,’ zegt Tweelingen en auteur Vikram Seth. Ik breng deze waarheid onder je aandacht omdat ik geloof dat je binnenkort de ontvanger zult zijn van gestage, sterke golven van inspiratie. Ik voorspel ook dat deze golven je zullen wegvoeren van kleine irritaties die je voorlopig maar beter kunt laten rusten. 

Wees alert en klaar om in actie te komen, zodat je, als de golven beginnen te stromen, deze maximaal kunt benutten.


KREEFT (21 juni-22 juli): Het advies dat Reb Nachman uit Breslov twee eeuwen geleden gaf, gaat nu perfect op voor jou: ‘Vraag nooit de weg aan iemand die de weg weet, anders zul je nooit kunnen verdwalen.’ De komende weken trek je lastige maar voelbare zegeningen aan door rond te dwalen zonder precies te weten waar je bent. Het is tijd voor jou om te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je het kon ontdekken; het is tijd om te struikelen over stille kleine wonderen en wonderlijkheden, die je uiteindelijk zullen begeleiden op toekomstige zoektochten. Ja, ik begrijp dat onbekend terrein zonder een betrouwbare kaart meestal geen pretje is, maar dit keer zal het dat voor jou toch zo zijn

PS: Kreeft en auteur Rebecca Solnit schreef een boek getiteld A Field Guide to Getting Lost. Het kan je tijdens je zwerftochten van pas komen. Een samenvatting vind je hier: tinyurl.com/GuideToGettingLost.


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘De grootste tegenstand doet zich voor wanneer je het dichtst bij jouw grootste wonder bent’, schreef auteur en filmmaker T. D. Jakes. Volgens mijn interpretatie van de komende astrologische voortekenen, gaat deze voorspelling op voor jou.

Ik vermoed dat de problemen die je tegenkomt behoren tot je beste en nuttigste die je ooit hebt gehad. Met de juiste instelling kun je deze uitdagingen aangrijpen om tot prachtige doorbraken te komen. En wat is de juiste instelling? Ga ervan uit dat het leven momenteel samenspant om precies dat te brengen wat jouw ziel nodig heeft om haar rijpste schoonheid tot uitdrukking te brengen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Vergeet dit nooit’, zei acteur Hattie McDaniel (1893-1952); ‘Er zit slechts 45 centimeter tussen een schouderklopje en een schop onder je kont.’ 

Er nadert een golf van ervaringen en invloeden die aan schouderklopjes doen denken

Metaforisch gesproken denk ik dat haar advies de komende dagen op jou van toepassing is. De laatste tijd heb je te veel ervaringen en invloeden gehad die schoppen onder je achterwerk leken te zijn. Maar daar komt nu verandering in. Er nadert een golf van ervaringen en invloeden die aan schouderklopjes doen denken. Naar mijn inschatting ben je klaar met schulden aflossen en koerscorrecties maken. De tijd van gemeende waardering en gulle goedkeuring is aangebroken.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Auteur Gayle Forman biedt een reeks waarheden die de komende weken vermoedelijk nuttig zijn voor jou. Ze kunnen zelfs inspirerend en motiverend zijn. Forman schrijft: ‘Soms laat het lot of het leven of hoe je het ook wilt noemen de deur op een kier staan, en kan je er zo doorheen. Maar soms gaat de deur op slot en moet je de sleutel vinden, of het slot forceren, of het verdomde ding intrappen. En soms krijg je de deur niet eens te zien, moet je hem zelf maken.’ 

Wil je de uitdaging aangaan, Weegschaal? Ik denk van wel. Doe wat nodig is om door de gewenste en benodigde openingen te komen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Singer-songwriter Rosanne Cash beschreef haar werkwijze. ‘Ik droom van liedjes,’ begon ze. ‘Ik droom dat ze door de eeuwen heen naar beneden vallen, helemaal vanaf mijn verre voorouders, naar mij toe. Ik droom van wiegenliedjes en zeemansliederen en gierende kreten en ritmes en verhalen en syncopen.’ 

Schorpioen, ik zou graag willen dat je een vergelijkbare aanpak zoekt om de creatieve ideeën te krijgen die je nodig hebt om je best mogelijke leven te leiden. Ik zou graag zien dat je vrijelijk put uit bronnen buiten je bewuste ego – zoals je voorouders, de mensen die je in vorige levens was, goden en geesten, helden en bondgenoten, dieren, de wijsheid van de natuur. De komende maanden zullen een gunstige tijd zijn om deze bronnen te vinden. Stel je open voor deze invloeden!


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Schrijver Madeleine Thien woonde in Vancouver, Montreal en Iowa City, en gaf les op scholen in Hongkong en Brooklyn. Haar vader is geboren en getogen in Maleisië en haar moeder in Hongkong. Ze heeft een rijke waaier aan verschillende wortels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zei: ‘Ik denk graag aan thuis als een werkwoord, als iets wat we steeds opnieuw creëren.’ 

Dat is een uitstekende gedachte voor jou op dit moment, Boogschutter. En dat blijft de komende vier maanden zo. Wat kun jij doen om je comfortabel, veilig en vredig te voelen? 


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Het snelste dier op aarde is de slechtvalk, die snelheden van bijna 320 kilometer per uur bereikt als hij van grote hoogte duikt. Het op zeven na snelste schepsel is de eenvoudige duif. Met een snelheid van bijna 149 kilometer per uur overtreft hij de cheetah, het snelste landdier. 

Voor toevallige voorbijgangers lijk je misschien mild en bescheiden, maar tegelijkertijd ben je sluw, snel en behendig

Ik stel voor dat we de duif tot jouw geestelijke wezen maken de komende weken. Voor toevallige voorbijgangers lijk je misschien mild en bescheiden, maar tegelijkertijd ben je sluw, snel en behendig. Net als de duif heb je een groot aanpassingsvermogen en ben je in staat om in allerlei situaties te gedijen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Zelfbeheersing kan net zo hartstochtelijk en daadkrachtig zijn als de overgave aan passie’, schreef Waterman en auteur W. Somerset Maugham. Ja! Daar ben ik het mee eens! En dat is op dit moment de perfecte boodschap voor jou.

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van de mogelijkheden die het leven je biedt, zal je de mysteries van zelfdiscipline en zelfbeheersing verkennen en ermee experimenteren. Je zult uitblinken in inzicht en evenwicht. Je zult je overgeven aan de geneugten van zelfregulering – en ervan genieten.


VISSEN (19 feb.-20 maart): In 1961 was Vissen en kosmonaut Joeri Gagarin de eerste mens die met een ruimteschip in een baan om de aarde vloog. Toen zijn reis ten einde liep, verliet Gagarin de capsule op ruim zesduizend meter hoogte en legde hij de rest van de weg af per parachute. Hij landde in een veld met knolrapen, waar een meisje en haar grootmoeder aan het werk waren. Zij voorzagen hem van een paard en wagen zodat hij naar de dichtstbijzijnde telefoon kon rijden en per telefoon kon verzoeken te worden opgepikt en teruggebracht naar het hoofdkwartier. 

In overdrachtelijke zin voorzie ik een vergelijkbare reeks gebeurtenissen in jouw leven, Vissen. Wees flexibel en meegaand, pas je aan aan veranderende omstandigheden, met veranderende strategieën. Jouw roemruchte activiteiten zijn mogelijk gebaat bij de steun van bescheiden invloeden.


Het huiswerk van deze week

Noem drie dingen die op dit moment het meest de moeite waard zijn om te vieren… en vier ze! 

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven