‘Vertel je geheimen aan het donker’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 10 februari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 10 tot 17 februari.

RAM (21 maart-19 april): ‘Echte liefde is een pelgrimstocht’, verklaarde schrijver Anita Brookner. ‘Liefde overkomt je als er geen strategie is, maar dat is zeer zeldzaam omdat de meeste mensen strategen zijn.’ Dat is het slechte nieuws, Ram. Het goede nieuws is dat je meer mogelijkheden hebt dan ooit tevoren om je liefde te bevrijden van strategische manoeuvres en manipulatie.

Voor de nabije toekomst nodig ik je uit om al je romantische agenda’s te laten vallen en jezelf simpelweg extra ontvankelijk te maken voor de lessen van de liefde. Ben je klaar om datgene te leren waarvan je niet eens wist dat je het moest weten?


STIER (20 april-20 mei): Ik zal in de nabije toekomst blij zijn als jij kwistig bent met lof voor mensen die je betoveren. Ik zal het vieren als je liefdevolle inspiratie en gulle uitnodigingen biedt aan degenen die je helpen met het vervullen van de redenen waarom jij hier op aarde bent. Om je in de stemming te brengen, volgen hier enkele provocaties:

1. ‘Jouw lichaam maakt het mijne tot een heiligdom; heilig, goddelijk, door God aangeraakt’ – Ramona Meisel

2. ‘Jouw glans opent glorie op mijn gloeiende gezicht.’ – Federico García Lorca

3. ‘De hele nacht lang als je wilt. We vertellen onze geheimen aan het donker.’ – Gayle Forman

4. ‘Ik laat je toe tot mijn dromen als ik in de jouwe kan zijn.’ – Bob Dylan

5. ‘We zijn elkaars oogst. Wij zijn elkaars business. We zijn elkaars grootheid en verbintenis.’ – Gwendolyn Brooks


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): In de roman Sneeuw van Tweelingen en auteur Orhan Pamuk vraagt hoofdpersoon Ka aan een vrouw genaamd Ipek: ‘Wat is het dat je het meest van me wilt? Wat kan ik doen zodat je van me houdt?’ Ipeks antwoord: ‘Wees jezelf.’

Het is nu een gunstige tijd voor jou en je beste vrienden om alle schijn en pretentie af te werpen

In de komende dagen, Tweelingen, zou ik graag willen dat je soortgelijke gesprekken voort met degenen om wie je geeft. Volgens mijn begrip van de astrologische voortekenen, is nu een gunstige tijd voor jou en je beste vrienden om alle schijn en pretentie af te werpen, zodat jullie geestdriftig authentiek kunnen zijn met elkaar en elkaar kunnen stimuleren om uit te drukken wat het meest rauw en echt is.


KREEFT (21 juni-22 juli): Ben je in de stemming om extravagante gestes te maken ten behoeve van de liefde? Voel je de drang om verder te gaan dan je gebruikelijke opvatting over intiem samenzijn en durf je je te wagen aan leuke experimenten? Nu is het juiste moment voor dergelijk gedrag met mensen die je vertrouwt.

Dompel je jezelf onder in de geest van dit gedicht van Nizar Qabbani om je verbeelding aan te sporen: ‘Ik laat mijn woordenboeken achter in de vlammen / En verordonneer jou mijn taal. / Ik gooi mijn paspoort in de golven, en doop jou tot mijn land.‘

Je huiswerk: bedenk een speels en gedurfd plan dat een van je naaste relaties nieuwe energie zal geven, en voer het uit.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Ik heb een lijst gemaakt met spetterende titels voor verhalen of gedichten of liederen of kunstwerken of dansen die je zou kunnen componeren voor geliefden of voor degenen die jij je als geliefden wenst. Ik hoop dat mijn lijst je inspireert om uitbundig en lyrisch te worden. Ik hoop dat je creatief en groots zult zijn als je je hartstochtelijke waardering uitspreekt.

Hier zijn de titels: 1. Glinsterende passie. 2. Gloeiende vervoering. 3. Sappige verblinding. 4. Gesmolten helderheid. 5. Spetterend vurige gelukzaligheid. 6. Betoverende vreugdestralen. 7. Weelderig delirium. 8. Wildezielsynergie. 9. Sublieme wrijving. 10. Vloeiend glanzende zegeningen. 11. Dreunende eerbied. 12. Heilighartverlossing.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Schrijver Eve Ensler vertelt ons: ‘Je moet de wereld datgene geven wat je het liefste wilt, om de kapotte delen in jezelf te repareren.‘ Dit is een perfect advies voor jou in de komende weken, Maagd.

Ik voorzie een vloed van herstellend karma die in jouw richting stroomt

Het leven zal samenspannen om je te helpen jezelf te genezen, op dramatische en zelfs semimiraculeuze wijze, terwijl je de mensen en dieren waarom je geeft dezelfde zegeningen geeft die je verlangt te ontvangen. Ik voorzie een vloed van herstellend karma jouw richting uit stromen. Ik voorspel de reparatie van op z’n minst enkele kapotte onderdelen.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): In Michael Chabons roman The Mysteries of Pittsburgh zegt Arthur tegen Cleveland: ‘Liefde is als de valkenjacht. Denk je ook niet?‘ Cleveland antwoordt: ‘Zeg nooit dat liefde ergens op lijkt. Dat is namelijk niet zo.’ Ik stel voor dat we dit tot jouw mantra maken gedurende dit Valentijnsseizoen, Weegschaal.

In overeenstemming met de astrologische voortekenen, doe je er verstandig aan al je vooroordelen over de liefde uit te wissen. Gebruik je vindingrijkheid om je onschuld over het onderwerp te doen herleven. Kweek een gevoel van verwondering terwijl je je fantasie de vrije loop laat in je wensdromen over liefde en seks en intimiteit.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Ik zou het geweldig vinden als je binnenkort een situatie creëert waarin je een vriend vertelt wat schrijfster Jamaica Kincaid tegen haar minnaar zei: ‘Het zien van de schokkende waarheden van je naakte lichaam, bevrijdt me om me het lied te herinneren waaruit ik geboren ben.’ Denk je dat je dat waar kunt maken, Schorpioen?

Uit welk lied ben je geboren?

De astrologische indicatoren in je leven suggereren dat het goed en zuiverend voor je zou zijn om dat te doen. En als zo’n vriend er niet is, dan hoop ik dat je dezelfde boodschap aan je naakte zelf zult geven. En tussen haakjes, uit welk lied ben je geboren? (PS: Er is nooit een betere tijd geweest dan nu om dierbare waarheden over jezelf te leren via connecties met anderen).


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Ik ben bang dat ik ronduit praktisch en alledaags moet zijn in mijn orakel voor jou. Word niet boos op mij! Ik rapporteer alleen wat de planetaire voortekenen me vertellen. Ze zeggen dat het nu een gunstige tijd voor je is om je te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen in de fijne kneepjes van het vak waarnaar schrijver Ivan Goncharov verwees: ‘Voor een hechte, dagelijkse intimiteit tussen twee mensen moet hard gewerkt worden. Het vereist veel levenservaring, logica en hartelijkheid van beide kanten om van elkaars goede eigenschappen te genieten zonder geïrriteerd te raken door elkaars tekortkomingen en elkaar daarvan de schuld te geven.‘

Wees ijverig positief, Boogschutter, terwijl jullie je door de veeleisende dagelijkse beproevingen van het samenzijn heen werken.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Ik bied je een radicaal idee aan over de liefde, van schrijver Hélène Cixous. Hoewel het niet altijd voor iedereen geldt, zal het in de komende maanden een bijzondere betekenis voor je hebben. Cixous schreef: ‘Het is gemakkelijk om lief te hebben en de liefde te bezingen. Dat is iets waar ik erg goed in ben. Maar bemind worden, dat is ware grootsheid. Bemind worden, je laten beminnen, de magische en vreselijke cirkel van vrijgevigheid binnenstappen, geschenken ontvangen, de juiste bedankjes vinden, dat is het echte werk van de liefde.’

Wat denk je ervan, Steenbok? Ben je klaar voor die uitdaging? Ben je bereid om jouw vermogen te vergroten om de zorg, welwillendheid en inspiratie die van anderen jouw kant op komt, te verwelkomen?


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Actrice Leelee Sobieski treurde om haar romantische avonturen, of liever gezegd: om het gebrek aan romantische avonturen. Ze zei: ‘Kon ik maar een man vinden die niet in de zeventig was en die met mij over witte kraanvogels wilde praten, dan zou ik stapelverliefd zijn.’ Het goede nieuws is dat Sobieski precies weet wat ze wil, en zo ingewikkeld is het allemaal niet. Het slechte nieuws is dat er maar weinig mannen van haar leeftijd (achtendertig) zijn die graag de fijne kneepjes bespreken van de bedreigde vogelsoort die bekend staat als de witte kraanvogel.

Ik breng haar hachelijke situatie onder je aandacht, Waterman, in de hoop dat je geïnspireerd zult raken om net zo precies en helder te zijn als zij in het identificeren van wat je wilt – zelfs als je een beetje vals speelt door slechts datgene te willen wat feitelijk beschikbaar is.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ik heb nooit de wijsheid van actrice Natalie Portman met je gedeeld, maar haar idealistische houding over relaties is precies waar jij volgens mij de komende maanden naar moet streven. Ze zei: ‘Ik vraag me altijd af: zou ik willen dat iemand iets doet wat voor hem of haar niet prettig is om te doen, alleen maar om mij een plezier te doen? En het antwoord is nee.’

De planetaire energie zal samenspannen om je intieme banden te verdiepen

Wat denk jij, Vissen? Vermoed je dat het interessant zou kunnen zijn om dat principe toe te passen op je naasten? Ik hoop van wel. Als je het doet, zal de planetaire energie samenspannen om je intieme banden te verdiepen.


Het huiswerk van deze week

Welk liefdesdoel wil je bereiken tussen nu en februari 2023? Schrijf het op, als intentie en als belofte.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven