‘Schend de regels in stijl’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 27 januari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 27 januari tot 3 februari.

RAM (21 maart-19 april): ‘Een beetje minder tijd hebben dan je zou willen.’ Dat is volgens schrijfster Helen Hunt Jackson een onderdeel van geluk. Waarom? Omdat er altijd ‘zoveel dingen zijn die je wilt zien, wilt hebben en wilt doen’ en omdat ‘geen dag lang genoeg is voor alles wat je gedaan had willen hebben voor het slapen gaan’.

Ik stel voor dat je de komende weken met deze definitie experimenteert. Volgens mijn astrologische analyse zijn er voor jou meer interessante opdrachten en uitdagingen dan gewoonlijk, en beschik je eveneens over een overvloedige vitaliteit die je de mogelijkheid biedt veel van die opdrachten te volbrengen, maar niet allemaal. Je geluk zou overvloedig moeten zijn!


STIER (20 april-20 mei): Ethel Smyth (1858-1944), geboren onder het teken Stier, bezat vele talenten. Ze was componiste, atlete, schrijfster, hartstochtelijk minnares en activiste die zich inzette voor de rechten van de vrouw. En ze was succesvol op al deze vlakken.

Ik stel voor dat je ‘flexibel’ tot jouw krachtwoord maakt in 2022

Ik stel voor dat we haar tot een van jouw rolmodellen maken voor de komende maanden. Waarom? Ten eerste, omdat ze meer dan een ding heel goed deed, en jij nu klaar bent om je veelzijdigheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen te vergroten. Ten tweede omdat ze een formule voor topprestaties opstelde die goed bij jou zou passen: ‘Nacht na nacht murmelde ik voor ik ging slapen, “morgen zal ik inschikkelijk, sterk, snel, flexibel, accuraat, onstuimig en vol zelfbeheersing zijn!”’ (PS: Ik stel voor dat je ‘flexibel’ tot jouw krachtwoord maakt in 2022.)


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Gevoelens willen vrij zijn. Gedachten willen kloppend zijn’, volgens schrijfster Olivia Dresher. Oké, maar hoe zit het dan met intuïtie? In zekere zin is intuïtie een hybride van gevoelens en gedachten, een vorm van weten die zowel gevoelens als gedachten overstijgt. Wanneer intuïtie voortkomt uit het helderziende deel van je diepste psyche in plaats van uit dat deel van je conditionering dat gevoelig is voor angsten, is ze lief en leuk en accuraat en nederig en bruisend en zuiver. Ze ‘wil’ niets zijn.

Ik ben blij je te laten weten, Tweelingen, dat je intuïtie de komende weken optimaal efficiënt zal werken. Het zou relatief gemakkelijk voor je moeten zijn om onderscheid te kunnen maken tussen helderziende en angstgevoelige vormen van intuïtie.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Als je iets fouts gaat doen, geniet er dan tenminste van’, schreef humorist Leo Rosten. Ik geef je zijn raad, omdat ik wil dat je er plezier aan beleeft als je afwijkt van jouw gebruikelijke voorbeeldige gedrag. Maar mag ik een suggestie doen? Als je afwijkt van die normale, saaie aardigheid, blijf dan eerbaar en rechtschapen.

Wat ik voor je in gedachten heb zijn: experimenten die op een gezonde manier ontwrichtend zijn; durf die interessante problemen oproept; rebelse verkenningen die inspireren tot schoonheid en waarheid. Ze zijn alleen ‘fout’ in die zin dat ze muiten tegen statische, stagnerende omstandigheden die inderdaad geprikt en geprikkeld dienen te worden. Denk aan het idee van Bob Dylan: ‘Om buiten de wet te leven, moet je eerlijk zijn.’


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Ik ben zo nederig dat het idioot is. Ik ben de Kanye West van nederigheid’, schepte actrice en Leeuw Anna Kendrick op.

‘Te veel van het goede kan geweldig zijn!’

Ik zou graag zien dat je de komende weken die extravagante benadering kiest om je grootsheid uit te drukken. Ik hoop dat je ook nog een andere invalshoek aan het repertoire zult toevoegen, namelijk deze van actrice acteur Mae West, eveneens Leeuw. Zij zei: ‘Te veel van het goede kan geweldig zijn!’ En nog een houding die ik je aanmoedig te omarmen, met dank aan auteur en Leeuw Rachel Pollack: ‘Serieus leren spelen is een van de grote geheimen van spirituele ontwikkeling.’


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Sammy Davis Jr. (1925-1990) was een multitalent: acteur, zanger, komiek en danser. Een criticus beschreef hem als ‘de grootste entertainer die ooit op het podium stond.’ Hijzelf had echter geen hoge dunk van zijn fysieke verschijning. ‘Ik weet dat ik vreselijk lelijk ben,’ zei Davis, ‘een van de lelijkste mannen die je kunt tegenkomen. Maar lelijkheid is, net als schoonheid, iets wat je moet leren gebruiken.’

Dat is een interessante les om over na te denken. Ik denk dat het waar is dat ieder van ons ruwe, onhandige, onregelmatige kenmerken heeft, zo niet in onze fysieke verschijning, dan in onze psyche. Maar, zoals Davis suggereerde, we kunnen leren die kwaliteiten niet alleen te tolereren, maar ze in ons voordeel te gebruiken. Nu is een gunstige tijd voor jou om dat te doen.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘Het is de aard van de liefde om op duizend verschillende manieren te werken’, schreef mystica Teresa van Avila. Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen zul je nieuwe en verschillende manieren ontdekken om je liefdesmagie te gebruiken – naast de vele die je al kent en gebruikt. Om zorg, tederheid en koestering te tonen, zul je voor de beste resultaten bereid moeten zijn om af te wijken van oude betrouwbare methoden. Wees bereid te experimenteren met nieuwe benaderingen, waarbij je misschien de grenzen moet opzoeken. Lijkt mij leuk!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Als je naar water boort, kan je beter één put van achttien meter boren dan tien putten van een meter tachtig’, adviseerde schrijver en godsdienstgeleerde Huston Smith. Hij gebruikte het boren naar water natuurlijk als metafoor – als symbool voor het oplossen van een probleem, bijvoorbeeld. Of voor het ontwikkelen van spirituele praktijken. Of het formuleren van een aanpak voor psychologische genezing.

De metafoor is misschien niet perfect toepasbaar voor iedereen in elke situatie. Maar ik geloof dat hij voor jou en jouw huidige situatie heel geschikt is.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Een bekend spreekwoord luidt: ‘Goede dingen komen toe aan hen die wachten.’ Een variant daarop, waarvan de auteur onbekend is (hoewel die vaak ten onrechte aan Abraham Lincoln wordt toegeschreven): ‘Dingen kunnen toekomen aan degenen die wachten, maar dan alleen de dingen die werden achtergelaten door hen die zich haastten.’ Dat laatste is een veel nuttiger advies voor jou in de komende weken.

‘Alle goede dingen komen naar hen die azen’

Ik heb liever dat je je inspant dan dat je wacht. Hier is een derde variant en misschien wel het allerbeste advies, afkomstig van schrijfster Holly Woodward: ‘Alle goede dingen komen naar hen die azen.’


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Schrijfster Harriet Beecher Stowe schreef: ‘Echt groot zijn in kleine dingen, echt nobel en heldhaftig zijn in de nietszeggende details van het dagelijks leven, dat is een deugd die zo zeldzaam is dat hij heiligverklaard zou moeten worden.’ Daar ben ik het mee eens, en daarom geef ik je toestemming om de komende weken ‘Heilige’ voor je naam te zetten. Er is een grote kans dat je voldoet aan de beschrijving van Stowe.

Je vermogen om dagelijkse zaken te verheffen tot een reeks subtiele wonderen, zal zich op een hoogtepunt bevinden. Je zult stilletjes heldhaftig zijn. Als je niet van de title ‘Heilige’ houdt, zou je het islamitische equivalent ‘Wali’, het joodse ‘Tzadik’, het boeddhistische ‘Arhat’ of het hindoeïstische ‘Swami’ kunnen gebruiken.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): De iconoclastische planeet Uranus is een belangrijk symbool voor de stam der Watermannen, en Watermannen zijn dan ook eerder andersdenkenden, buitenbeentjes en vragenstellers dan andere sterrenbeelden. Dat betekent niet dat hun afwijkingen van de orthodoxie altijd succesvol of populair zijn. Soms stuiten ze op weerstand van de status quo.

Rebellen weten waar de gaten zitten, hoe de regels het best overtreden kunnen worden’

Nu ik dat voorbehoud heb gemaakt, ben ik blij te kunnen aankondigen dat de kans dat jouw unieke gaven effect sorteren, de komende weken groter is dan gewoonlijk. Lees ter inspiratie deze observaties van schrijfster Kristine Kathryn Rusch: ‘Rebellen kennen de regels beter dan wetgevers. Rebellen weten waar de gaten zitten, hoe de regels het best overtreden kunnen worden. Word een expert in de regels en schend ze vervolgens met creativiteit en in stijl.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Auteur en Vissen Juansen Dizon vertelt ons: ‘Begeef je niet op plaatsen waar mensen alles al uitgevogeld hebben.’ Dat is altijd een goed advies, maar het zal de komende weken en maanden vooral voor jou van belang zijn.

Je hebt de katalytische stimulans nodig die ontstaat door om te gaan met nieuwsgierige, ruimdenkende mensen die de kunst verstaan geen betweters te zijn. De invloeden waarmee je je omringt zijn doorslaggevend voor jouw pogingen om nieuwe informatie op te doen en nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. En dat is in 2022 een essentiële opdracht voor jou.


Het huiswerk van deze week

Welk gevoel wil je het liefst hebben gedurende 2022?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven