‘Sluit deuren die nergens naartoe leiden’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 20 januari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 20 januari tot 27 januari.

RAM (21 maart-19 april): Het ijshockeyteam van de Vancouver Canucks speelde in oktober vorig jaar in een stadion in Seattle tegen de Seattle Kraken. Een fan genaamd Nadia Popovici viel het op dat een van de managers van de Canucks, Brian Hamilton, een onregelmatige moedervlek achter in zijn nek had die mogelijk op kanker kon duiden. Het lukte haar om haar observatie aan hem duidelijk te maken en ze drong er bij hem op aan om naar een dokter te gaan. Hamilton volgde haar advies op en zo werd ontdekt dat de moedervlek inderdaad in een vroeg stadium van melanoom was. Hij liet hem verwijderen. 

In de geest van dit inspirerende verhaal, Ram, nodig ik je uit om de mensen in je leven dingen te vertellen die ze zouden moeten weten, maar die ze nog niet weten. Niet alleen wat problemen kan opleveren, maar ook wat stimulerend en interessant is. Wees hun meelevende adviseur, hun bemiddelaar voor goddelijke interventie.


STIER (20 april-20 mei): De Canadees-Jamaicaanse liedjesschrijver en muzikant Kreesha Turner is geen megaster zoals Beyoncé of Rihanna, maar ze heeft een succesvolle muziekcarrière. Op de vraag wat het geheim is van haar constante creatieve productie antwoordt ze: ‘Ik hou ervan om mezelf te omringen met mensen die de besten zijn in wat ze doen. Ik wil een spons zijn en alles wat ze me leren wil ik in me opnemen. Ik wil hun energie ervaren, hen in hun element zien en de kans krijgen om hen vragen te stellen.’ 

Voor jou, Stier, zal komend jaar een van de beste tijden ooit zijn om haar strategie te kopiëren. Nu is een perfect moment om plannen te formuleren om het te laten gebeuren.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Auteur en Tweelingen Lisa Cron zegt dat wanneer we een verhaal vertellen, we in elke opeenvolgende scène ‘nieuwe informatie moeten geven, in plaats van dingen herhalen die we al weten. Vertel ons nooit twee keer hetzelfde feit. Het is saai en het stopt de voortgang van het verhaal. Het is saai en het stopt de voortgang van het verhaal.’ 

Herhaal jezelf niet. Blijf in beweging. Sta open voor nieuwe ervaringen

In overeenstemming met de astrologische voortekenen, Tweelingen, stel ik voor dat je deze raad de komende drie weken toepast op alles wat je zegt en doet. Herhaal jezelf niet. Blijf in beweging. Sta open voor nieuwe ervaringen. Cultiveer verrassingen en onvoorspelbaarheid.


KREEFT (21 juni–22 juli): Jaren geleden gaf ik met tegenzin mijn muziekcarrière op. Het viel me zwaar en maakte me verdrietig. Maar het stelde me in staat veel meer tijd en energie te steken in het verbeteren van mijn schrijfvaardigheden. Ik publiceerde boeken en ontwikkelde een groot publiek. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Dit is nog een verlossend offer dat ik in mijn leven heb gebracht: ik zag af van het chaotische plezier van het zoeken naar eindeloos nieuwe romantische avonturen, zodat ik me kon toeleggen op een relatie met een en dezelfde vrouw. Door dat te doen, leerde ik veel meer over hoe ik een gevoelvol mens kon zijn. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. 

Is er in jouw leven mogelijk sprake van een vergelijkbare ommekeer, mijn mede-Kreeft? Zo ja, dan zullen de komende weken en maanden een gunstige tijd zijn om stappen te zetten.


LEEUW (23 juli-22 aug): Actrice en Leeuw Claudia Christian heeft in meer dan vijftig films gespeeld, waaronder veel in het sciencefictiongenre. In films met meer conventionele thema’s kreeg ze uiteenlopende rollen. Maar over scifi zegt ze: ‘Blijkbaar ben ik makkelijk te typecasten: Ik ben een Russische biseksuele telepathische jood.’ 

Creëer niches voor jezelf die je in staat stellen je complete repertoire uit te drukken

Als Christian me nu om astrologisch advies zou vragen, zou ik zeggen dat de komende maanden een uitstekend moment zijn voor haar en alle andere Leeuwen om zich te ontworstelen aan de hokjes waarin ze vastzitten. Ontsnap aan de mal! Creëer niches voor jezelf die je in staat stellen je complete repertoire uit te drukken.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): De komende weken zullen een gunstige tijd zijn om diep na te denken over je baan en je roeping – evenals over de verschillen die er kunnen zijn tussen die twee. Ik beschouw dit zelfs als een fase waarin je epifanieën kunt oproepen over de manier waarop je je brood verdient en de nuttige diensten die je jouw medemensen verleent. 

Ter inspiratie geef ik je dit citaat van fotografe Margaret Bourke-White: ‘Zelfs als je je werk als een doodernstige zaak beschouwt, moet je het benaderen met een gevoel van vrijheid en vreugde; wees losjes, als een ontspannen atleet.’


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Schrijfster Marguerite Yourcenar schreef: ‘Al het geluk is een kunstwerk: de kleinste fout vervalst het, de geringste aarzeling verandert het, de nietigste zwaarte bederft het, de futielste domheid verminkt het.’ Als het waar is wat ze zegt, is dat slecht nieuws, nietwaar? Ze doet het voorkomen alsof het cultiveren van vreugde en welzijn een bovenmenselijke vaardigheid is die weinigen van ons ooit zullen kunnen beheersen. 

Geluk verschijnt niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk en natuurlijk

Persoonlijk ben ik niet zo strikt in mijn ideeën over wat er nodig is om geluk te genereren als Yourcenar. Maar net als zij geloof ik dat je eraan moet werken. Het verschijnt niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk en natuurlijk. De meesten van ons hebben nooit geleerd hoe ze geluk moeten cultiveren, dus we moeten onszelf erin trainen en ijverig blijven oefenen. Het goede nieuws, Weegschaal, is dat de komende weken een uitstekende tijd voor je zullen zijn om je geluksvaardigheden te upgraden.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): In 1891 gaf een culturele organisatie beeldhouwer en Schorpioen Auguste Rodin de opdracht een standbeeld te maken van de geliefde Franse schrijver Honoré de Balzac. Het werk zou in achttien maanden klaar moeten zijn, maar dat gebeurde niet. Rodin zwoegde zeven jaar lang en maakte meer dan vijftig studies voordat het werk eindelijk klaar was. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat een van zijn motto’s luidde: ‘Geduld is ook een vorm van actie.’ 

Ik raad je rodiaans geduld aan voor de komende weken, Schorpioen. Je geduld zal lang voordat er zeven jaar voorbij zijn beloond worden.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Ik schaam me om te bekennen dat ik niets te bekennen heb’, schreef schrijfster Fanny Burney. En actrice Jennifer Lawrence zei: ‘Ik begon een verontschuldiging te schrijven, maar ik heb niets om sorry voor te zeggen.’ Ik nomineer deze twee zielen om jouw rolmodellen te zijn voor de komende weken. 

Naar mijn astrologische mening ben je momenteel zo immuun voor karmische boemerangs als mogelijk is. Je schuldgevoelens zijn abnormaal laag. Voor zover ik kan bepalen, ben je relatief verschoond van het afleggen van verantwoording aan het verleden of het verdedigen van je daden. Hoe ben je van plan om maximaal gebruik te maken van deze periode van gratie?


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Nieuwe waarheden worden duidelijk wanneer nieuwe hulpmiddelen beschikbaar komen’, verklaarde medisch fysicus en Nobelprijswinnares Rosalyn Sussman Yalow (1921-2011). Ze verwees naar ontwikkelingen in wetenschap en technologie, maar ik denk dat haar idee ook van toepassing is op ons persoonlijke leven. 

Het toeval wil, naar mijn astrologische mening, dat de komende weken een gunstige tijd voor je zullen zijn om nieuwe instrumenten te verwerven die je uiteindelijk nieuwe waarheden zullen opleveren.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Zelfhulp- en newage-goeroes zijn dol op metaforen over het openen van deuren. Ze strooien met adviezen die ons aanmoedigen om op deuren te kloppen, rond te speuren naar deuren die op een kiertje staan, sleutels te vinden om deuren te openen, en zelfs deuren in te trappen. Ik zal hun voorbeeld in deze horoscoop niet volgen. 

‘Sluit vandaag enkele deuren. Niet uit trots, onvermogen of arrogantie, maar gewoon omdat ze nergens toe leiden’

Naar mijn mening zijn de komende dagen een uitstekend moment om juist deze tegendraadse raad van schrijver Paulo Coelho in acht te nemen: ‘Sluit vandaag enkele deuren. Niet uit trots, onvermogen of arrogantie, maar gewoon omdat ze nergens toe leiden.’ Als je deze opdracht hebt uitgevoerd, Waterman, geloof ik dat je interessante nieuwe deuren zult vinden om te openen.


VISSEN (19 feb.-maart 20): In 2017 bracht filmregisseur en Vissen Jordan Peele zijn debuutfilm Get Out uit. Het werd een succes bij zowel critici als publiek. Een jaar later werd Peele de eerste zwarte scenarioschrijver die een Academy Award voor Best Original Screenplay won. Toen hij de Oscar in ontvangst nam, zei hij: ‘Ik ben wel twintig keer gestopt met het schrijven van deze film omdat ik dacht dat het onmogelijk was.’ 

Persoonlijk ben ik blij dat Peele zijn droom niet opgaf. En een van de redenen is dat hij in 2022 een uitstekend rolmodel voor je zal zijn. Blijf tijdens het opnieuw uitvinden van jezelf, Vissen, vasthoudend en moedig in je zoektocht naar wat het leukst is.


Het huiswerk van deze week

Wat is de beste zegening die je jezelf op dit moment kunt geven?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven