‘Schenk jezelf het cadeau van schitterende afwisseling’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 6 januari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren in de week van 6 januari tot 13 januari.

RAM (21 maart-19 april): In ‘De tovenaar van Oz’, draagt een tornado heldin Dorothy van haar bescheiden huis op het platteland van Kansas naar een magisch rijk genaamd Oz. Daar beleeft ze vele uitdagende en onderhoudende avonturen. Toch verlangt ze ernaar terug te keren naar waar ze vandaan kwam. Een vriendelijke heks helpt haar de weg terug naar Kansas te vinden, waarvoor ze haar robijnrode muiltjes drie keer tegen elkaar moet klikken en moet zeggen: ‘There’s no place like home, there’s no place like home.’

Ik vermoed, Ram, dat er in 2022 een ander einde aan jouw epische verhaal zal komen. Op een gegeven moment zul je besluiten dat je liever in je nieuwe wereld blijft. Misschien zul je zelfs je robijnrode muiltjes tegen elkaar klikken en zeggen: ‘There’s no place like Oz, there’s no place like Oz.’ (Met dank aan auteur David Lazar voor deze laatste regel).


STIER (20 april-20 mei): Vijfenvijftig procent van de mensen die in Toronto wonen, spreken voornamelijk Engels of Frans. Maar voor de andere 45 procent is hun moedertaal een andere taal, met inbegrip van Portugees, Tagalog, Italiaans, Tamil, Spaans, Kantonees, en Mandarijn. Ik wou dat je daar de komende maanden wat tijd kon doorbrengen.

Je zult gedijen bij een breed spectrum van invloeden van verschillende achtergronden

Naar mijn astrologische mening zou je er baat bij hebben om blootgesteld te worden aan zoveel mogelijk culturele diversiteit. Je zult gedijen bij een breed spectrum van invloeden van verschillende achtergronden. Als het je niet lukt om een reis naar Toronto of een andere rijk geschakeerde plaats te maken, doe dan je best om deze ervaring te benaderen. Schenk jezelf het cadeau van schitterende afwisseling.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Een van jouw voornaamste meditaties in 2022 zou het volgende advies moeten zijn uit The Laws of Human Nature, een boek van motivatieschrijver Robert Greene: ‘In de oudheid hadden veel grote leiders het gevoel dat ze van goden afstamden en deels goddelijk waren. Dat zelf-geloof zou zich vertalen in zo’n hoog niveau van zelfvertrouwen dat het anderen zou voeden om het te herkennen. Het werd een selffulfilling prophecy. Je hoeft je niet over te geven aan zulke grandioze gedachten, maar het gevoel dat je voorbestemd bent voor iets groots of belangrijks zal je een zekere veerkracht geven als mensen zich tegen je verzetten of je tegenwerken. Twijfels die uit zulke momenten voortkomen zul je niet internaliseren. Je zult een ondernemende geest hebben. Je zult voortdurend nieuwe dingen proberen en zelfs risico’s nemen, vol vertrouwen in je vermogen om terug te komen na mislukkingen en met het gevoel voorbestemd te zijn om te slagen.’


KREEFT (21 juni-22 juli): Ik zou je graag ongegeneerd willen aanmoedigen om in 2022 veel te reizen en met enthousiasme je omgeving te verkennen. Het zou me plezier doen als ik je brutaal toestemming kon geven om uit je comfortzone te ontsnappen en langs de grenzen te dwalen. Het gebeurt niet vaak dat de planetaire voortekenen ons Kreeften zo’n ondubbelzinnig mandaat geven om opwindende avonturen aan te gaan en intelligente risico’s te nemen.

Gelukkig bezit je nu extra vindingrijkheid om veilig te blijven terwijl je jouw wereld vergroot

Er is alleen één probleem: het vervelende ongemak dat bekend staat als de pandemie. We moeten echt voorzichtig zijn in onze jacht op expansieve ontmoetingen. Gelukkig bezit je nu extra vindingrijkheid om veilig te blijven terwijl je jouw wereld vergroot.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Ik vermoed dat jouw leven in 2022 thema’s kan bevatten die geliefd waren bij de auteur en Leeuw Emily Brontë (1818-1848). ‘No coward soul is mine’, schreef ze, ‘No trembler in the world’s storm-troubled sphere.’ Ik stel voor dat dat een van je levensmotto’s wordt.

Hier is nog een inspirerende boodschap van Emily, via een van haar gedichten: ‘Ik loop waarheen mijn natuur me zou leiden: / Het ergert me een andere gids te kiezen: / Waar de grijze kuddes in de groene valleien zich voeden. Waar de wilde wind waait op de berghelling.’  Hier is nog een gedachte van Brontë die je de komende maanden kunt gebruiken: ‘Ik ga zo vies zijn als ik wil, en ik hou ervan vies te zijn, en ik zal vies zijn!’


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Welke omkeringen en keerpunten zou je in 2022 willen ervaren, Maagd? Welke situaties zou je ingrijpend willen veranderen? Zijn er machtsongelijkheden die je zou willen rechtzetten? Tegenstrijdigheden die je graag zou willen oplossen? Misplaatste prioriteiten die je zou kunnen corrigeren?

Al deze dingen zijn mogelijk in de komende maanden als je creatief en vindingrijk genoeg bent. Met jouw dynamische inspanningen kan de laatste de eerste worden, de lage de hoge, en de zwakke de sterke.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘Al het goede dat ik ooit in mijn leven heb gekregen, kreeg ik alleen omdat ik iets anders opgaf’, schreef schrijver Elizabeth Gilbert. Dat is vaak waar geweest voor mij. Bijvoorbeeld, als ik mijn geliefde muziekcarrière niet had opgegeven, zou ik niet de tijd en energie hebben gehad om een bekwaam astrologieschrijver met een groot publiek te worden.

En jij, Weegschaal? Volgens mij zou de observatie van Gilbert in 2022 een belangrijk thema voor je moeten zijn.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schrijver C.S. Lewis schreef dat we niet alleen maar naar schoonheid willen kijken. We ‘willen verenigd worden met de schoonheid die we zien, erin overgaan, haar in onszelf ontvangen, erin baden, er deel van worden.’

Als er ooit een tijd was waarin je overvloedig van dat extravagante genot zou kunnen proeven, Schorpioen, dan is het in de komende maanden. Als je er een doel van maakt, en een intentie stelt, kun je genieten van meer diepe versmeltingen en verrukkelijke interacties met schoonheid dan je sinds 2010 hebt gehad.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Boogschutter en singer-songwriter Tom Waits begon zijn carrière in 1969. Hij behaalde bescheiden succes gedurende de volgende elf jaar. Maar zijn carrière ging in een nog succesvollere richting nadat hij Kathleen Brennan ontmoette, die zijn vrouw en medewerkster werd. In een interview in 1988 zei Waits: ‘Zij heeft het hele donkere woud in zich wonen. Ze duwt me gebieden in waar ik niet zou komen, en ik zou zeggen dat zij veel van de dingen die ik nu probeer te doen, heeft aangemoedigd.’

Ik nodig je uit om op zoek te gaan naar het diepe donkere bos in jezelf

In 2022, Boogschutter, nodig ik je uit om op zoek te gaan naar het diepe donkere bos in jezelf. Ik weet zeker dat het ergens in je zit. Als je het met weelderige nieuwsgierigheid verkent, zal het je uiteindelijk inspireren tot het genereren van ongekende doorbraken. Ja, het kan soms griezelig zijn – maar op manieren die uiteindelijk gelukkig blijken op te leveren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): De geboren Steenbok Muhammad Ali was veel meer dan een uitmuntende professionele bokser. Hij was een activist, entertainer en filantroop die in zijn vierenzeventig jaar veel wijsheid vergaarde. Ik heb een van zijn citaten gekozen als leidraad voor de komende maanden. Ik hoop dat het je zal motiveren om rigoureus om te gaan met de soms vervelende en veeleisende details die je uiteindelijk in staat zullen stellen om een grote overwinning te scoren.

‘Het zijn niet de bergen die je moet beklimmen, die je uitputten,’ zei Ali. ‘Het is het steentje in je schoen.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Op een scharniermoment in zijn ontwikkeling zwoer de toneelschrijver en Waterman Anton Tsjechov (1860-1904) een eed aan zichzelf. Ik vertel je er over omdat ik hoop dat het je zal inspireren om een vergelijkbare gelofte aan jezelf af te leggen over hoe je jouw leven in 2022 zult leiden. Auteur Robert Greene is de bron van het citaat.

Het antwoord op alles was werk en liefde, werk en liefde

Tsjechov beloofde zichzelf dat hij zich zou richten op ‘niet meer buigen en zich verontschuldigen tegenover mensen; niet meer klagen en verwijten maken; niet meer wanordelijk leven en tijd verspillen. Het antwoord op alles was werk en liefde, werk en liefde. Hij moest deze boodschap onder zijn familie verspreiden en hen redden‘, schreef Greene. ’Hij moest het delen met de mensheid door middel van zijn verhalen en toneelstukken.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Dit is wat auteur en Vissen Anaïs Nin in een van haar dagboeken schreef: ‘Toen ik voor het eerst met pijn geconfronteerd werd, was ik geschokt. Ik stierf toen ik voor het eerst werd geconfronteerd met mislukking, nederlaag, ontkenning, verlies, dood. Vandaag niet. Ik geloof in mijn kracht, in mijn magie, en ik ga niet dood. Ik overleef, ik heb lief, leef, ga door.’

Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen, Vissen, zul je haar triomfantelijke verklaring in 2022 als je eigen kunnen claimen, met speciale nadruk op ‘Ik geloof in mijn kracht, in mijn magie. Ik overleef, ik heb lief, leef, ga door.’ Dit wordt een gouden tijd, een tijd waarin je de vruchten plukt van vele jaren arbeid.

Huiswerk van deze week

Welk probleem zul je in 2022 hoogstwaarschijnlijk ontgroeien en irrelevant maken?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven