‘Wees een baken van steun en inspiratie’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 30 december 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren in de week van 30 december tot 6 januari.

RAM (21 maart-19 april): Geschiedkundigen zijn het oneens over de erfenis van Jimmie Carter, die van 1977 tot 1981 president van de Verenigde Staten was. Was hij effectief of niet? De meningen verschillen. Maar er is geen onenigheid over een project dat hij na zijn presidentschap nastreefde. Hij leidde wereldwijde inspanningen om een verderfelijke ziekte uit te roeien, die wordt veroorzaakt door de guineawormparasiet. Toen Carter met zijn werk begon, leden 3,5 miljoen mensen per jaar aan de slopende gevolgen van de parasiet. Nu zijn er bijna geen slachtoffers meer.

Zal 2022 een vergelijkbare zegen in jouw leven brengen, Ram? De uitbanning van een oud probleem? Een monumentale genezing? Ik vermoed van wel.


STIER (20 april-20 mei): In 2022 hoop ik dat je meer lof zult uiten dan ooit tevoren. Ik hoop dat je een baken van steun en inspiratie zult zijn voor de mensen om wie je geeft. De astrologische voortekenen suggereren dat dit een recordjaar kan worden voor de zegeningen die je schenkt.

Onderschat niet je kracht om te helen en heilzame transformaties in gang te zetten. Natuurlijk is een vriendelijke en genereuze handeling voor jou om te verrichten. Maar ook een die zal leiden tot onvoorziene voordelen waaruit je steun, inspiratie en genezing zult halen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Als je op Google zoekt, zal je zien dat de langste biografie die ooit is geschreven, de vierentwintigdelige reeks over de Britse politieke leider Winston Churchill is. Maar mijn onderzoek toont aan dat er een nog uitgebreidere biografie is: over de Japanse keizer Hirohito, die leefde van 1901 tot 1989. Zijn verhaal bestaat uit eenenzestig delen.

Maak dit het jaar dat het langste en meest interessante hoofdstuk in dat meesterwerk rechtvaardigt

In de geest van deze uitgebreide verhalen, en in overeenstemming met de astrologische aspecten van 2022, moedig ik je aan om een overvloed aan opmerkelijke gebeurtenissen te creëren die het verdienen om in je biografie te worden opgenomen. Maak dit het jaar dat het langste en meest interessante hoofdstuk in dat meesterwerk rechtvaardigt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Een van de beroemdste kunstwerken van de twintigste eeuw is Fontaine. Het veroorzaakte een schandaal toen het in 1917 werd gepresenteerd, omdat het een wit porseleinen urinoir was. Marcel Duchamp, de kunstenaar die het presenteerde, was een criticus van de kunstmarkt en hield ervan de spot te drijven met conventioneel denken.

Dit wordt het jaar waarin veel Kreeften eindelijk de eer krijgen die ze verdienen

Jaren later doken er echter bewijzen op dat Fontaine misschien niet Duchamps idee was, maar dat hij het in feite had ‘geleend’ van Barones Elsa von Freytag-Loringhoven, kunstenares, dichteres en Kreeft. Er is nog steeds onenigheid onder kunstgeleerden over de feiten. Maar als er ooit definitief bewijs komt dat von Freytag-Loringhoven de bedenker was, zal dat in 2022 zijn. Dit wordt het jaar waarin veel Kreeften eindelijk de eer krijgen die ze verdienen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Auteur Carson McCullers schreef de roman The Heart Is a Lonely Hunter. Vroeg in het verhaal lijdt het personage Mick Kelly aan intens verlangen. McCullers beschrijft het als volgt: ‘Het gevoel was een stuk erger dan zin hebben in een diner, maar het was wel iets dergelijks. Ik verlang, ik verlang, ik verlang – dat was alles waar ze aan kon denken, maar wat dit echte verlangen was, wist ze niet.’

Leeuw, als je ooit ervaringen hebt gehad die lijken op die van Mick, dan wordt 2022 jouw jaar om die hapering in jouw passie te herstellen. Je zult substantiële hulp van het leven krijgen terwijl je werkt aan de intentie om specifieke verlangens die voor jou het meest essentieel zijn, te verduidelijken en te definiëren.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Na zorgvuldig onderzoek heb ik geconcludeerd dat een van jouw belangrijke missies in 2022 zal zijn om een perspectief te belichamen dat door dichter Rand Howells is verwoord: ‘Als ik maar één wens in vervulling zou kunnen laten gaan, zou het zijn om in dit universum te leven, in een tijd als het heden, met vrienden als degenen die ik nu heb, en mezelf te zijn.’

Met andere woorden, Maagd, ik moedig je aan om te doen wat nodig is om van je leven te houden precies zoals het is, zonder het ongunstig te vergelijken met het leven van iemand anders of met een denkbeeldig leven dat je niet echt leidt.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Als jouw zoektocht naar spirituele verlichting niet leidt tot uitbreiding van jouw vermogen om getuige te zijn van het lijden van anderen en dat te genezen, dan is het nepverlichting. Als jouw zoektocht naar verlichting je aanmoedigt te denken dat het uiten van jouw persoonlijke vrijheid je vrijstelt van de zorg voor het welzijn van je medemensen, dan is hij nep. Als je zoektocht naar verlichting je toestaat om racisme, onverdraagzaamheid, plutocratie, vrouwenhaat en lhbtqia-fobie te negeren, dan is dat nep.

Als je zoektocht naar persoonlijk succes niet gaat om het dienen van anderen, is deze betekenisloos

Alles wat ik net zei over verlichting geldt evenzeer jouw zoektocht naar persoonlijk succes. Als het niet gaat om het dienen van anderen, is het betekenisloos. In deze geest, Weegschaal, en in overeenstemming met de astrologische voortekenen, nodig ik je uit om 2022 het jaar te maken waarin je je medeleven en empathie voor anderen tilt naar het hoogste niveau ooit.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Twee parende konijnen kunnen theoretisch 11 miljoen familieleden voortbrengen binnen een jaar tijd. Hoewel ik vermoed dat je in 2022 net zo metaforisch vruchtbaar zult zijn als die twee hypothetische konijnen, hoop ik dat je meer naar kwaliteit dan naar kwantiteit zult streven.

Kies om te beginnen twee projecten die je de komende maanden zou kunnen doen en die jouw meest bevrijdende creativiteit zullen opwekken. Doe een gelofte waarin je jouw intentie uitspreekt om intens gefocust te zijn terwijl je vruchtbaarheid nastreeft.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Een blogger met de naam Soracities schrijft: ‘Hoe meer ik lees, hoe meer ik het gevoel krijg dat een kenmerk van een intelligent boek simpelweg is dat de auteur er plezier in heeft.’ Auteur en Boogschutter George Saunders voegt daaraan toe dat literatuur op zijn best, ‘een vorm is van liefde-voor-het-leven. Het is liefde voor het leven in een verbale vorm.’

Ik zal deze analyses uitbreiden om alles wat mensen maken en doen te evalueren. Naar mijn mening is het hoogste teken van intelligentie en waarde of de makers er plezier in hadden en er liefde bij voelden. Mijn voorstel aan jou, Boogschutter, is om je ervaringen in die geest te evalueren. Als je dingen met weinig plezier en liefde doet, wat kun je dan in 2022 doen om het plezier- en liefdesquotiënt te verhogen?


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Microbioloog Alexander Fleming ontdekte in 1928 penicilline. Dat werd later omschreven als ‘de grootste overwinning op ziekten die ooit is behaald’ – een tegengif tegen gevaarlijke infecties veroorzaakt door bacteriën. Maar er speelt nog meer. Flemings penicilline kon slechts in kleine hoeveelheden worden geproduceerd – lang niet genoeg om een wijdverbreid medicijn te kunnen worden.

Ik geloof dat je kansen krijgt om het werk van anderen te verbeteren

Pas in 1943 werd een andere penicillinestam gevonden die wel in grote hoeveelheden kon worden geproduceerd. Het genie dat dit mogelijk maakte was Mary Hunt, een nederige onderzoekster zonder universitaire graad. Tegen 1944 redde het nieuwe medicijn duizenden levens. Ik noem Hunt omdat ze een goed rolmodel is voor jou in 2022. Ik geloof dat je kansen krijgt om het werk van anderen te verbeteren, met uitstekende resultaten tot gevolg. Ook kun je werk verbeteren dat je zelf in het verleden hebt gedaan.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Catherine Pugh schreef een serie kinderboeken die gezamenlijk bekend staan als Healthy Holly. Later, toen ze burgemeester van de stad Baltimore werd, had ze het plan om honderdduizend exemplaren te verkopen aan ziekenhuizen en scholen die zaken deden met de stad. O, o, corruptie! Ze werd gedwongen ontslag te nemen en werd gearresteerd.

Ik zou graag willen dat je geld verdient door te doen waar je goed in bent

Ik zou graag willen dat je in 2022 agressief en vindingrijk bent in het promoten van jezelf, maar alleen als je ethische manieren kunt vinden om dat te doen. Ik zou graag willen dat je geld verdient door te doen waar je goed in bent, maar altijd met hoge integriteit en onberispelijkheid.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vaslav Nijinsky, een Vissen, wordt door velen beschouwd als de meest briljante danser van de twintigste eeuw. Hij had een hechte relatie met schoonheid, en ik wil dat je dat weet. Hopelijk zal dit je inspireren om in 2022 te genieten van langere perioden van Aanbidding van Schoonheid. Dat zal goed zijn voor je gezondheid.

Onthoud deze passage van Nijinsky: ‘Schoonheid is God. God is schoonheid met gevoel. Schoonheid zit in gevoel. Ik hou van schoonheid omdat ik het voel en het daarom begrijp. Ik pronk met mijn schoonheid. Ik voel liefde voor schoonheid.’

Huiswerk van deze week

Noem je grootste wens voor de persoon van wie je het meest houdt.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven