‘Ik wens je gekte, dwaasheid en waanzin toe’

© Pixabay
360 Magazine | Amsterdam | 16 december 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week 16 tot 23 december.

RAM (21 maart-19 april): Belangrijke vragen voor jou. Je hebt heel 2022 om erover na te denken: 1. Wat moet je zeggen, maar heb je nog niet gezegd? 2. Wat is voor jou van cruciaal belang om te doen, maar heb je nog niet gedaan? 3. Welke droom heb je verwaarloosd en mag je niet langer verwaarlozen? 4. Welke heilige plaats is voor jou van essentieel belang om te bezoeken, maar heb je nog niet bezocht? 5. Welke ‘zonde‘ is belangrijk voor jou om jezelf te vergeven, maar heb je jezelf nog niet vergeven? 6. Welke belofte heb je nog niet vervuld, ook al ben je al laat (maar niet te laat!) om die te vervullen? 7. Welk geheim heb je zo goed verborgen dat je het bijna zelf niet meer weet?


STIER (20 april-20 mei): Stier en schrijver Anthony Trollope (1815-1882) nam een van zijn manuscripten mee naar een uitgeverij, in de hoop dat er een boek van zou worden gemaakt. Een paar weken later kreeg hij per post te horen dat zijn meesterwerk was afgewezen. Hij nam de trein naar het kantoor van de uitgeverij en haalde het manuscript op. Tijdens de treinreis naar huis draaide hij het om en begon op de achterkant van de pagina’s een nieuw verhaal te schrijven. Hij nam geen tijd om te kniezen.

Dat is de instelling die ik je adviseer te belichamen in de komende weken, beste Stier.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘John Coltrane was een verslaafde’, schreef schrijver Cornel West over de beroemde jazzsaxofonist en componist. ‘Billie Holiday was een verslaafde. [Nobelprijswinnaar] Eugene O’Neill was een verslaafde. Wat zou Amerika zijn zonder verslaafden en afgekickte verslaafden die zulke grote bijdragen leveren aan onze samenleving?’

Ik ben blij met West’s sympathieke kijk op verslaafden. Velen van ons die niet verslaafd zijn, begrijpen hoe gelukkig we zijn dat we niet de genetische aanleg of de traumatische ervaringen hebben waar verslaafden vaak mee worstelen. Wij niet-verslaafden zijn misschien ook de onverdraagzaamheid en het misbruik bespaard gebleven die hebben bijgedragen aan de verslavingen van sommige verslaafden en ze hebben verergerd.

Nu ik deze waarheden heb erkend, hoop ik toch te doen wat ik kan om je te helpen je eventuele verslavingsneigingen om te zetten in hartstochtelijke obsessies. Nu is een uitstekend moment om een nieuwe fase van zulk werk te lanceren. Uitnodiging: Maak een lijst van drie dingen die je in de komende maanden kunt doen om dat proces te voeden.


KREEFT (21 juni-22 juli): Acteur en model Kate Beckinsale schepte cryptisch op: ‘Mijn beste eigenschap is helaas een privé-aangelegenheid, hoewel mij is verteld dat hij spectaculair is. Maar je kunt er niet echt mee over de rode loper lopen. Wat zal ik zeggen?’ Stel jij je voor wat ik me voorstel?

Ik breng deze eigenaardigheid onder je aandacht in de hoop dat ik je kan overtuigen om openhartiger en expressiever te zijn over je prachtige kwaliteiten. Het is tijd om minder verlegen te zijn over je schoonheid, minder geheimzinnig over je diepe kwaliteiten. Laat de wereld zien waarom je zo beminnelijk bent.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Leeuw Edna Ferber (1885-1968) was een gevierd schrijfster die de Pulitzerprijs won. Ze was geestig en openhartig. In haar verhalen kwamen sterke vrouwen voor en personages die vochten tegen discriminatie. ‘Ik zou nooit zomaar een deur opendoen en er doorheen lopen,’ zei ze over haar carrière. ‘Ik moest deuren intrappen voor de lol. Ik vond het van nature gewoon leuk om dingen op de moeilijke manier te doen.’

Verfijn je vaardigheden in de kunst van samenwerking, synergie en verstrengeling

Ik verzoek ik je dringend, Leeuw, In ieder geval de komende weken, om NIET Ferbers houding aan te nemen. Ik denk dat je er goed aan doet alles in het werk te stellen om deuren te openen in plaats van ze in te trappen. En de beste manier om dat te doen is om hulp te vragen. Cultiveer je vermogen om te vragen waar je behoefte aan hebt. Verfijn je vaardigheden in de kunst van samenwerking, synergie en verstrengeling.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Niemand heeft ooit geschreven, geschilderd, gebeeldhouwd, geboetseerd, gebouwd of iets uitgevonden behalve om letterlijk uit de hel te komen’, schreef Maagd en dramaturg Antonin Artaud. Dat is een belachelijke veralgemening, naar mijn mening. Ik maak soms bijvoorbeeld liedjes, verhalen en horoscopen die me uit een kortstondige hel helpen ontsnappen. Maar de meeste van mijn creaties zijn geïnspireerd door mijn liefde voor het leven en een verlangen om anderen te inspireren.

Ik ben er heel zeker van dat jouw beweegredenen om goede dingen te produceren in de komende weken veel dichter bij de mijne zullen liggen dan bij die van Artaud. Je bent in een fase waarin jouw zoektocht naar vreugde, vrijgevigheid, zegeningen en plezier heftig en productief zou kunnen zijn.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Schrijfster Barbara Sher sprak deze wijze woorden: ‘Denkbeeldige obstakels zijn onoverkomelijk. Echte zijn dat niet.’

Ik breng dit onder jouw aandacht omdat ik geloof dat de komende weken een uitstekend moment zijn om de denkbeeldige hindernissen die je in jouw innerlijke wereld hebt opgeworpen te identificeren – en ze daarna te verbrijzelen, te verbranden of te verwijderen. Als je eenmaal bevrijd bent van deze illusoire verstoring zul je merken dat je minstens twee keer zoveel kracht hebt om echte obstakels te neutraliseren.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): De productieve schrijver Ray Bradbury gaf graag advies aan mensen met een sterke behoefte om hun fantasierijke originaliteit tot uitdrukking te brengen. Omdat ik verwacht dat jij in 2022 zo iemand zult zijn, zal ik je een van zijn aansporingen overbrengen.

‘Als je wilt scheppen, moet je de meest sublieme dwaas zijn die God ooit heeft voortgebracht’

Hij schreef: ‘Als je wilt scheppen, moet je de meest sublieme dwaas zijn die God ooit heeft voortgebracht en aan het dwalen heeft gebracht. Ik wens je een worstelpartij met je Creatieve Muze toe die een leven lang zal duren. Ik wens je gekte, dwaasheid en waanzin toe.’ Houd in gedachten dat Bradbury verwees naar constructieve gekte, wijze dwaasheid, en goddelijke waanzin.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): De komende maanden zullen voor jou een gunstige tijd zijn om de betekenis van de term ‘heilig’ te herdefiniëren en jouw relatie met heiligheid te verdiepen. Om je verbeelding te prikkelen, bied ik je vier citaten aan:

  1. ‘Het herkennen van het heilige begint wanneer we geïnteresseerd zijn in elk detail van ons leven.’ – Boeddhist Chögyam Trungpa
  2. ‘Als je iets scherp opmerkt en levendig ziet, wordt het heilig.’ – Dichter Allen Ginsberg
  3. ‘Heiligheid begint met het herkennen van het gezicht van de ander.’ – Filosoof Marc-Alain Ouaknin
  4. .‘Met haar reclame voor seks, adverteert de moderne cultuur op een misleidende manier haar verlangen naar het heilige’. – Docent Sobonfu Somé

STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Steenbok en schrijver E.M. Forster schreef: ‘De enige boeken die ons beïnvloeden zijn die waar we klaar voor zijn, en die zich een beetje verder op ons specifieke pad begeven dan we zelf zijn gegaan.’ Ik stel voor dat we die uitspraak universeler maken: ‘De enige mensen, informatie en ervaringen die ons beïnvloeden zijn die waar we klaar voor zijn, en die zich een beetje verder op ons specifieke pad begeven dan wij vooralsnog zelf zijn gegaan.’

Ik geloof dat dit principe de komende drie maanden voor jou bijzonder vruchtbaar zal zijn. Bereid je voor op lessen die van vitaal belang zijn om te leren – en die op de grens liggen van je begrip.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Een van de Founding Fathers van Amerika was Waterman William Whipple (1730-1785). Hij was een van de 56 mannen die de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776 ondertekenden, waarmee een oorlog met Groot-Brittannië werd ontketend. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s geloofde Whipple echter dat het hypocriet was om mensen tot slaaf te maken terwijl hij voor vrijheid vocht. Daarom bevrijdde hij de persoon die aan hem in slavernij gebonden was geweest.

Als er discrepanties zijn tussen je idealen en je daden, los het probleem dan op

De komende maanden zullen een gunstige tijd zijn om vergelijkbare correcties aan te brengen, Waterman. Als er discrepanties zijn tussen je idealen en je daden, los het probleem dan op.


VISSEN (19 feb. – 20 maart): ‘Mensen wijden soms hun leven aan een verlangen waarvan ze niet zeker weten of het ooit vervuld zal worden’, aldus Vissen en auteur Ryunosuke Akutagawa. Zo waar! Ik kan persoonlijk getuigen van dat gedrag. Is zo’n zoektocht misleidend? Bedrieglijk? Naïef? Niet in mijn ogen. Ik zie het als glorieus, dapper en heldhaftig. Net als Akutagawa. Hij zei dat degenen die zich onthouden van inspirerende verlangens ‘niet meer zijn dan louter toeschouwers van het leven’.

In ieder geval raad ik je aan om in 2022 groots te denken

In ieder geval raad ik je aan om in 2022 groots te denken, Vissen. Vanuit astrologisch oogpunt zou dit het jaar kunnen zijn waarin je het belangrijkste verlangen dat je ooit zult hebben gaat opwaarderen en verfijnen.

Het huiswerk van deze week

Vertel me je belangrijkste les van het jaar. freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven